Dragespringvandet skal flyttes fra udkanten af Rådhuspladsen til en mere central placering på pladsens midte.
Dragespringvandet skal flyttes fra udkanten af Rådhuspladsen til en mere central placering på pladsens midte. - Foto: Christian M. Olsen

Ny central placering: Historisk springvand skal ind på midten af Rådhuspladsen

Til foråret 2022 vil det historiske dragespringvand rykke ind på en mere central placering på Rådhuspladsen. Pengene til flytningen er fundet.

Det historiske dragespringvand fra 1904 har stået en smule hengemt på Rådhuspladsen ud mod H.C. Andersens Boulevard. Men det bliver der lavet om på nu.

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune besluttede allerede i 2016, at springvandet skulle rykkes til en mere central placering midt på Rådhuspladsen.

Nu har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond givet tilsagn om støtte til to tredjedele af udgifterne til en flytning, mens resten af pengene netop er fundet i forbindelse med aftalen om Københavns Kommunes budget for 2020.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er glad for fondens støtte til at gøre Rådhuspladsen endnu smukkere.

»Vi har ventet i lang tid på, at metroen blev færdig, så vi kunne få vores plads tilbage. Nu er Metrocityringen indviet, og flytningen af Dragespringvandet vil være prikken over i’et. Jeg er meget taknemlig over for Aage og Johanne Louis-Hansens Fond for deres tilsagn om støtte til et projekt, der vil forskønne Rådhuspladsen til glæde for alle københavnere,« siger Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Koster 11,5 millioner

I forbindelse med flytningen vil man samtidig opsætte det ydre bassin igen. Det stod fra 1909 rundt om springvandet, men blev opmagasineret i 1954. Fra 1973 til 2001 stod det som spejlbassin på Brønshøj Torv.

Flytningen af Dragespringvandet er budgetteret til at koste 11,5 millioner kroner. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har givet tilsagn om at dække to tredjedele af disse udgifter.

Efter planen skal springvandet stå klart på den nye placering til foråret 2022.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der skal måske spares på skoleområdet.

Skolebestyrelserne frygter besparelser

Der bliver bedre mulighed for udfoldelse på Lundehustorvet.

Borgernes pres på kommunen har hjulpet: Cykelsti og nyt torv på vej