Ballonflyvning – det nye sort

I mere end 200 år har ballonflyvning eksisteret, og det var med ballonen, mennesket for første gang blev hævet over jorden. Alligevel har ballonen i mange år været en glemt ting. Flyvemaskinen tog hurtigt over og satte luftballonen tilbage. Men en luftballon kan ikke sammenlignes med en flyvemaskine, og de kan to helt forskellige ting. Heldigvis har flere fået øjnene op for den fascinerende måde at svæve hen over jorden på, og ballonflyvning er ved at vinde ind mange steder.

Ballonflyvning i Danmark

Selvom ballonflyvning har eksisteret i længere tid end alle nulevende mennesker, er det først i 2002, det blev lovligt at lave betalte flyvninger i Danmark. Siden da er det blevet muligt at købe flyvninger som oplevelser. Der findes omtrent 25 balloner og 35 piloter i Danmark, så det er stadig en ting, der hører til sjældenhederne. Hos Dreamballoon kan du købe ballonflyvninger i hele landet. Hvad end det er en oplevelse til dig selv, en gave til din kone eller et spændende eventyr til hele familien, udbyder de en bred vifte af tilbud og pakker.

Ballonflyvningens indtog

I takt med menneskets stigende trang til at begive sig ud på nye spændende eventyr, og deres trang til at opleve det unikke, har ballonflyvning fået en stadigt større rolle. Og er du en af dem, der søger dét kick og oplevelsen, der aldrig bliver glemt, er en tur i luftballon den helt oplagte mulighed. Det er en oplevelse, der ikke kan beskrives, -det skal prøves!

Sådan fungerer en luftballon

Det kan måske virke skræmmende at skulle svæve over jorden i en ballon, men hvor om alt er, er det også det, der gør ballonflyvning så unikt og fascinerende. Ballonflyvning tager udgangspunkt i den fysiske lov om at varm luft er lettere end kold luft. Derfor stiger ballonen op ved hjælp af den varme luft i ballonhylsteret. Når gasbrænderen aktiveres, afbrændes gas og varmer luften i ballonen op. Når luften efterfølgende køles ned, begynder ballon at synke lige så stille.

Skal jeg være bange for at flyve?

Det korte svar er, at der altid i højere eller mindre grad er en risiko forbundet med de ting, man foretager sig. Det er klart, at risikoen kan virke højere, når det drejer sig om en aktivitet, der foregår oppe i luften, og som foregår under meteorologiske forhold, som kan ændre sig. Men det er vigtigt at understrege, at der er så klare linjer for sikkerhed og kontrol af ballonen, at ulykker er yderst sjældne. Faktisk har der aldrig været noget alvorlig ulykke i Danmark forbundet med ballonflyvning. Derfor skal du ikke være bange for at udfordre dig selv med en tur i en luftballon.

Grib knoglen og få en oplevelse for livet

Uanset hvordan man vender og drejer det, er ballonflyvning en oplevelse for livet. Det er sikkert, for mange, en udfordring at skulle overlade sig selv til fysikkens love, men når man først står i kurven, glemmer man alt om højden. Og når man lander igen, oplever man den store fornøjelse ved at have prøvet noget nyt, og man mærker, hvordan man virkelig er i live.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Stræderne og Strøgets Beboerforening holder møde om støj mandag aften.

Beboere inden borgermøde: Er nattestøj farligt for vores helbred?

Bjerget Amager Bakke på toppen af forbrændingsanlægget - med skipister og vandrestier.

Toppen af poppen: Amager Bakke er en attraktion i verdensklasse