Overborgmester Frank jensen (S) fremhæver, at der er afsat penge til en ny skole og svømmehal i Ørestad, og at byens grønne ambitioner betyder højere priser på parkering og beboerlicenser for fossile biler.
Overborgmester Frank jensen (S) fremhæver, at der er afsat penge til en ny skole og svømmehal i Ørestad, og at byens grønne ambitioner betyder højere priser på parkering og beboerlicenser for fossile biler. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

800 millioner kroner til ny skole og svømmehal i Ørestad

Københavns Kommunes husholdningsbudget for 2020 er på plads. I budgetaftalen er der afsat 800 millioner kroner til ny skole og svømmehal i Ørestad. Pengene finansieres bl.a. ved at hæve priserne på parkering og beboerlicenser.

Der var en mild gaveregn over den københavnske del af Amager, da Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF og Venstre indgik budgetaftale på Københavns Rådhus.

Den største gave tilfalder Ørestads borgere, der kan se frem til en ny fire-sporet skole på Hannemanns Allé med idrætshal, fritidstilbud, madskole og en ny svømmehal. Der er afsat 800 millioner kroner i budgettet, og byggeriet forventes at gå i gang næste år og være færdigt i 2023.

»Ørestad er inde i en rivende udvikling, og mange børnefamilier vælger at bo i den unge bydel. Derfor er det vigtigt, at vi bygger gode daginstitutioner og folkeskoler. Nu sætter vi alle sejl ind på at bygge en ny fantastisk skole – og en ny svømmehal,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavns Kommunes budget 2020

  • Partierne bag budgettet på Københavns Rådhus er: Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF samt Venstre.

  • Liberal Alliance, de konservative og Dansk Folkeparti står uden for, blandt andet med henvisning til, at det bliver sværere at være københavner med højere parkeringsafgifter, og der ikke er prioriteret nok til børn, ældre og handicappede

  • Forligspartierne henviser til, at de har rullet besparelser på social- og børneområdet tilbage, og den grønne dagsorden er tilgodeset.

Noget af finanseringen skal komme fra beboerlicenserne. Timeparkeringen gøres gratis for elbiler, men prisen sættes op for parkering af alle benzin- og dieselbiler – både parkering og beboerlicenser, der stiger til 4.000 kroner for de mest forurenende biler.

Cyklisterne får 100 millioner kroner til en ny cykelpakke med sikre skoleveje og nye cykelstier.

Partierne er også enige om at bruge 15 millioner kroner hvert år i fire år på at tilbagerulle planlagte besparelser på handicapområdet.

Der gives derudover næsten 87 millioner kroner over fire år til at håndtere en stigning af underretninger om børn, samt 25 millioner kroner om året i fire år til blandt andet at forebygge anbringelser på socialområdet.

»Jeg er glad og stolt over, at det er lykkedes at samle så bredt et flertal i Borgerrepræsentationen om et budget, der holder hånden under byens udsatte og mennesker med handicap, og samtidig er en millioninvestering i vores børn. Og som lægger sporene for fremtiden og sikrer, at København vil blive ved med at være en af verdens mest enestående bæredygtige og dejlige byer at bo i,« siger Frank Jensen.

Ørestad er inde i rivende udvikling, og mange børnefamilier vælger at bo i den unge bydel. Derfor er det vigtigt, at vi bygger daginstitutioner og folkeskoler.

Frank Jensen

Partierne har også aftalt at få lavet en grundig analyse af, hvor i byen man kan give cykler, fodgængere, kollektiv transport og elbiler fortrinsret og begrænse diesel og benzin. Partierne har aftalt, at København skal se på mulighederne for ny teknologi, der opsamler CO2, og flere vindmøller, så København kan nå målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Flere Amager-aftryk

Budgetaftalen byder på flere mindre eller mellemstore bidrag i Amager Øst og Amager Vest.

Der er afsat 95,2 millioner kroner over fire år til renovering af dagtilbuddet Horisonten og botilbud til borgere med handicap. Der er penge til stormflodssikring i både Amager Øst og Amager Vest, og halinspektøren vender tilbage i Amager Øst.

Omlædningsfaciliteterne skal opgraderes hos Sundby Boldklub, der er penge til planlægning af Ketsjersportens Hus samt sikker skolevej-projekt på Backersvej og Skolen ved Sundet.

På vejområdet er der penge til genopretning af Vermlandsgade, Kastrupvej og Kløvermarksvej.

Ti millioner kroner skal håndtere udfordringen med asbest på Sundholm og 118,5 millioner kroner sendes til modernisering og renovering af herbergcentret på Sundholm.

Og så er der afsat penge til en foranalyse af en cykel- og gangbro fra Teglholmen til Amager Fælled.

Vi påtog sig det borgerlig-liberale ansvar og sikrede, at prisen på parkering ikke løb løbsk, og at store dele ikke bliver afspærret for biler.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Billedtekst. FOTO: NAVN.

Den nye Østerbro Avis kom på gaden

Hver måned er der forskellige kunstnere, der udstiller på Ingerslevsgade.

Ser du den sol, der rejser sig over din by?