Fasangården i Frederiksberg Have er ved at være klar til at finde en forpagter.
Fasangården i Frederiksberg Have er ved at være klar til at finde en forpagter. - Foto: Martin Sørensen

Hvem skal lave mad på Fasangården?

Fasangården i Frederiksberg Have leder efter en restauratør, der gerne vil lave mad i den restaureret perle i historiske omgivelser. Tør du tage udfordringen op?

I udkanten af Frederiksberg Have ligger Fasangården gemt lidt væk fra Søndre Fasanvej, men hvis du følger stien fra vejen lidt til venstre, så dukker den op i al sin herlighed efter få minutter.

Indtil for et par år siden var Fasangården privat bolig, men nu har stedet gennemgået en omfattende restaurering og er sendt retur til sin storhedstid.

Forrige år afprøvede Årstiden kræfter med at være forpagter af stedet med stor succes som et forsøg.

Nu efterlyser Slots- og Kulturstyrelsen den nye restauratør, der har lyst til at lave et nyt spisested i Frederiksberg Have, hvor bygningernes kvaliteter, historiens vingesus og ikke mindst Frederiksberg Have som en smuk kulisse.

Fantastisk beliggenhed

Den kommende restauratør står overfor en lidt udfordrende opgave, da vedkommende skal være med på det gastronomiske beat, lyder det i ’jobannoncen’. Men også være klar til at komme med et inspirerende koncept for Fasangården.

Chefkonsulent Anne Meisner fortæller i Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

»Fasangården ligger intet mindre end fantastisk, og det er nærmest som at træde ind i en tidslomme i den gamle have. Nu begynder en ny epoke for det gamle fasaneri som traktørsted på et tidspunkt, hvor nordisk madkultur og et stærkt fokus på udendørsliv bliver efterspurgt af rigtig mange madelskere og livsnydere. I min optik får man ikke bedre rammer til at udfolde de trends end på Fasangården.«

Noget af det som skal sættes fokus på er gode råvarer, et rimeligt prisniveau og lysten til at gøre Fasangården til et velbesøgt, inspirerende og charmerende spisested i Frederiksberg Have til glæde for borgere i området og de mange turister, der hvert år besøger haven, lyder det i ’stillingsbeskrivelsen’.

Fasangården består af en hovedbygning i to etager, en staldbygning i bindingsværk, en brolagt gårdsplads og en stor have.

Tilbage til 1828

Der er masser af historie i Fasangården som er blevet restaureret så den står som husets udseende fra 1828. Dengang var stedet embedsbolig for Frederik 6s privatsekretær.

Inde i de smukke stuer har man genskabt husets historie med de originale farver og dekorationer ud fra tapetrester, der er blevet afdækket i forbindelse med restaureringsarbejdet.

Arkitekt Karsten Daubjerg Olesen fra Slots- og Kulturstyrelsen fortæller:

»Indvendigt i Fasangården kommer der virkelig knald på farverne, og faktisk har det overrasket os at finde meget stærke vægfarver og stormønstrede tapeter under de yderste, moderne lag af tapeter og maling. Ved at genbruge de originale farver og tapeter, som vi har fået rekonstrueret grafisk, så får Fasangården et helt unikt udtryk, som vi sjældent får mulighed for at opleve andre steder. Det kan man godt glæde sig til at se, når man besøger Fasangården.”

Åbner til sommer

Slots- og Kulturstyrelsen håber at finde den kommende restauratør før jul, så Fasangården kan åbne dørene for nysgerrige sjæle i forsommeren 2020.

Der er ansøgningsfrist 10. november ved midnatstid.

I udkanten af Frederiksberg Have ligger Fasangården gemt lidt væk fra Søndre Fasanvej, men hvis du følger stien fra vejen lidt til venstre, så dukker den op i al sin herlighed efter få minutters gang.

Indtil for et par år siden var Fasangården privatbolig, men nu har stedet gennemgået en omfattende restaurering og er sendt retur til sin storhedstid anno 1828.

Forrige år afprøvede Årstiden kræfter med at være forpagter af stedet med stor succes.

Nu efterlyser Slots- og Kulturstyrelsen en nye restauratør, der har lyst til at lave et nyt spisested i Frederiksberg Have, hvor bygningernes kvaliteter, historiens vingesus og ikke mindst Frederiksberg Have som en smuk kulisse.

Fantastisk beliggenhed

Den kommende restauratør står overfor en lidt udfordrende opgave, da vedkommende skal være med på det gastronomiske beat, lyder det i ’jobannoncen’. Men også være klar til at komme med et inspirerende koncept for Fasangården.

Chefkonsulent Anne Meisner fortæller i Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Fasangården ligger intet mindre end fantastisk, og det er nærmest som at træde ind i en tidslomme i den gamle have. Nu begynder en ny epoke for det gamle fasaneri som traktørsted på et tidspunkt, hvor nordisk madkultur og et stærkt fokus på udendørsliv bliver efterspurgt af rigtig mange madelskere og livsnydere.

I min optik får man ikke bedre rammer til at udfolde de trends end på Fasangården.”

Fokus på gode råvarer

Gode råvarer, et rimeligt prisniveau og lysten til at gøre Fasangården til et velbesøgt, inspirerende og charmerende spisested i Frederiksberg Have er i fokus. Det skal være et sted til glæde for borgere i området og de mange turister, der hvert år besøger haven, lyder det i ’stillingsbeskrivelsen’.

Fasangården består af en hovedbygning i to etager, en staldbygning i bindingsværk, en brolagt gårdsplads og en stor have.

Knald på farverne

Der er masser af historie i Fasangården som er blevet restaureret så den står som husets udseende fra 1828. Dengang var stedet embedsbolig for Frederik 6s privatsekretær.

Inde i de smukke stuer har man genskabt husets historie med de originale farver og dekorationer ud fra tapetrester, der er blevet afdækket i forbindelse med restaureringsarbejdet.

Arkitekt Karsten Daubjerg Olesen fra Slots- og Kulturstyrelsen fortæller:

»Indvendigt i Fasangården kommer der virkelig knald på farverne, og faktisk har det overrasket os at finde meget stærke vægfarver og stormønstrede tapeter under de yderste, moderne lag af tapeter og maling. Ved at genbruge de originale farver og tapeter, som vi har fået rekonstrueret grafisk, så får Fasangården et helt unikt udtryk, som vi sjældent får mulighed for at opleve andre steder. Det kan man godt glæde sig til at se, når man besøger Fasangården.”

Åbner til sommer

Slots- og Kulturstyrelsen håber at finde den kommende restauratør før jul, så Fasangården kan åbne dørene for nysgerrige sjæle i forsommeren 2020.

Der er ansøgningsfrist 10. november ved midnatstid.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne i Kronen på lørdag.

Kronen Vanløse har fødselsdag og det skal fejres: Tag med på gave-gemmeleg

Nyt Bynet skaber ændringer for 33 buslinjer.

Vær beredt: Rod i informationerne ved busserne