»Når lamperne på boldbanerne er tændte, mødes man af blændende projektører. De bidrager absolut ikke til en afslappet fornemmelse,« siger Jørgen Meyer.
»Når lamperne på boldbanerne er tændte, mødes man af blændende projektører. De bidrager absolut ikke til en afslappet fornemmelse,« siger Jørgen Meyer. - Foto: Martin Sørensen

Lyset spolerer aftenhyggen

Ægteparret Lise og Jørgen Meyer fra Sæbyholmsvej 21 føler sig stærkt generede af det lys, som projektørerne ved kunstgræsbanerne afgiver. Det lyser hele vejen til Valby.

»Når vi sidder om aftenen i dagligstuen for at slappe af med kaffe og lidt god musik og lader blikket glide forbi vinduerne, faldt blikket indtil for et par måneder siden på den mørke aftenhimmel, som bidrager til en afslappet fornemmelse af at sidde i et miljø, hvor roen er faldet på.«

»Sådan er det ikke længere,« fastslår Jørgen Meyer og uddyber:

»Når lamperne på boldbanerne er tændte, mødes man af blændende projektører. De bidrager absolut ikke til en afslappet fornemmelse. Vi får mest af alt lyst til at gå et andet sted hen.«

Lise og Jørgen Meyer, som har boet på Sæbyholmsvej i 47 år, har dog ikke rigtig mulighed for at flytte aftenkaffen:

»Nu er vores hus bygget med stuer og stuevinduer mod øst. Vi har ikke så meget lyst til at sidde i køkkenet eller i børnebørnenes lille legerum ved siden af køkkenet,« siger Jørgen Meyer.

Han opfordrer Frederiksberg Kommune til at skærme af for lyset fra de høje master.

»Lamperne er ikke tilstrækkeligt afskærmede i forhold til naboerne. Ingen på boldbanerne har glæde af det lys, der rammer vores vinduer. Det kan ikke være særlig omkostningskrævende at foretage en effektiv afskærmning af projektørerne. I hvert fald ikke i forhold til de samlede investeringsomkostninger ved kunstgræsanlægget,« pointerer Jørgen Meyer og slutter:

»Vi sidder med en opfattelse af, at Frederiksberg Kommune har arbejdet efter princippet ’går den, så går den’.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frederiksberg Idræts-Unions formand, Michael Christiansen, var en af talerne, da de seks kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej blev indviet 16. august i år.

Formand opfordrer til dialog

Jakob Sidenius er ikke interesseret i at begrænse brugen af kunstgræsbanerne på Jens Jessens Vej men at begrænse støjniveauet.

Fodboldspil gør livet surt for naboer