Frederiksberg Idræts-Unions formand, Michael Christiansen, var en af talerne, da de seks kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej blev indviet 16. august i år.
Frederiksberg Idræts-Unions formand, Michael Christiansen, var en af talerne, da de seks kunstgræsbaner på Jens Jessens Vej blev indviet 16. august i år. - Foto: Martin Sørensen

Formand opfordrer til dialog

Formanden for Frederiksberg Idræts-Union (FIU), Michael Christiansen, opfordrer naboer, som oplever gener ved de nyanlagte kunstgræsbaner, til at kontakte FIU.

Minby har forelagt Michael Christiansen, som er formand for Frederiksberg Idræts-Union (FIU), naboernes kvaler med de nyanlagte kunstgræsbaner.

Til lys-generne siger han:

»Vi prøver at rette hver eneste lyskegle direkte mod fodboldbanerne. Vi har ikke interesse i, at de peger andre steder hen. Jeg vil dog på ingen måde afvise, at nogle lamper kan have brug for en finjustering. Det kan måske afhjælpe de problemer, som nogle beboere på Rådmand Steins Allé oplever,« siger Michael Christiansen og fortsætter:

»I det øjeblik vi kommer længere væk, som for eksempel husene i anden række på Sæbyholmsvej, så er jeg bange for, at det bliver sværere at løse problemet, for så tror jeg snarere, at der er tale om en slags lyshav, som vil være der uanset, hvor meget vi justerer. Men igen kontakt os, og lad os se på det sammen.«

Indskærpelse

Flere beboere, som Minby har været i kontakt med, fortæller, at de oplever, at kunstgræsbanernes projektører først slukkes ved 22.30-tiden.

Til det siger Michael Christiansen:

»Her er der ingen tvivl: lyset skal være slukket klokken 22. Det er det, der står i miljøgodkendelsen, og den skal overholdes. Selvfølgelig kan det smutte i ny og næ og klokken kan blive fem eller ti minutter over 10, men vi har for ganske nylig indskærpet over for klubberne, at de skal overholde aftalen. Og bliver det nødvendigt, så indskærper vi igen i en lidt mere bestemt tone.«

Intet støjhegn på vej

Imødekommenheden fra Michael Christiansens side er mindre, når det kommer til lyd-generne:

»Vi har umiddelbart ingen intentioner om at opføre nogen former for lydabsorberende hegn. Sådan en løsning kan FIU i hvert fald ikke løfte, og det tror jeg heller ikke Frederiksberg Kommune hverken kan eller vil. Det er rigtigt, at der er planer om at renovere gangstien mellem baneanlægget og jernbanen. Men mig bekendt ligger det ikke i projektbeskrivelsen, at der skal opføres noget støjhegn,« siger FIU-formanden og tilføjer:

»Tværtimod er det planen at åbne området op og gøre det mere transparent og indbydende. Når man bosætter sig i byen må man forvente en vis dynamik og støjpåvirkning fra tid til anden. Men igen; lad os nu få noget dialog. Alle, der oplever lys- eller lydgener eller noget helt tredje, er velkomne til et henvende sig til FIU.«

Frederiksberg Idræts-Union kan kontaktes på tlf. 38 77 60 00 alle hverdage kl. 08.30-16.00 (fredage dog kun frem til kl. 15.30.)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Uffe Jacobsen og CPHs miljøchef Inger Seeberg debatterede på mødet hos 3F, om fly, der letter over Kongelunden, holder sig inden for en fastlagt korridor.

Lufthavnen vokser – hvad med klima og støj?

»Når lamperne på boldbanerne er tændte, mødes man af blændende projektører. De bidrager absolut ikke til en afslappet fornemmelse,« siger Jørgen Meyer.

Lyset spolerer aftenhyggen