Der er ikke et vandrør, jeg ikke har styr på, siger Ole Leonhardt, der er Hal-Finn i Vanløse Hallerne. Først var han sparet væk, men nu er der afsæt penge i budgettet til, at han igen kan holde opsyn og servere kaffe.
Der er ikke et vandrør, jeg ikke har styr på, siger Ole Leonhardt, der er Hal-Finn i Vanløse Hallerne. Først var han sparet væk, men nu er der afsæt penge i budgettet til, at han igen kan holde opsyn og servere kaffe. - Foto: Arkivfoto: Martin Sørensen

Hal-Finn kommer tilbage og bådebroen bliver fixet

Penge til bådebroen ved Damhussøen, Hal-Finn kommer tilbage og ekstra midler til specialklasser. Her er Vanløses bid af budgetkagen.

Har du en sejler gemt i dig, så kan du snart gå til sejlads igen.

Sejlklubben Damhussøen får renoveret bådebroen og pontonbroen, så Fritidscenter Vanløse igen kan tilbyde sejlsport.

Det har politikerne i Københavns Borgerrepræsentation netop besluttet og i budgetaftalen for 2020 er de afsat 300.000 kroner til renoveringen af broen, så man igen kan gå til sejlads.

»Det glder mig usigeligt meget, for det var da helt latterligt at have en bro, der ikke var nogen nytte til,« siger formand for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen.

Samlet set har Vanløse ikke fået så stor en del af budgetfadet som andre bydele, men det skal man ikke være kede af.

»Det viser jo, at vi er en bydel uden de store udfordringer, hvor der er af andre steder, hvor man har sociale problemer,« siger Bent Christensen.

Kender alle vandrør

I Budget 2020 er der også afsat penge til at genindføre halinspektører i fire haller i København, blandt andet i Vanløse Hallerne.

Det betyder formentligt at Ole Leonhardt – kendt som Hal-Finn – fortsætter.

»Nu må vi jo se, men det er jeg da rigtigt glad for. Jeg har jo fortsat med at være her og styre caféen, indtil man fandt en løsning. Det har været hårdt – jeg er et lidt et flosset frakkeærme, men jeg har kæmpet for hallerne,« siger Ole Leonhardt, der gerne vil være den, der kan kalde sig hal-inspektør eller Hal-Finn.

»Jeg er jo den, der kender anlægget bedst efter at have gået her i 23 år. Der er ikke et vandrør, jeg ikke har styr på.«

I budgettet for 2020 er der afsat godt seks millioner kroner årligt til halinspektører i fire haller.

Penge til specialskoler

Den nyrenoverede Heerup Skole på Frederiksgårds Allé får 3,2 millioner kroner til 40 nye pladser til elever med særlige behov. Der afsættes også penge til en specialklasse på Kirkebjerg Skole.

I budgettet er der også penge til supercykelstier og til klimasikring, som også kommer Vanløse til gode.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Riddersalen fik Frederiksberg Fondens største pris. Og der var glæde over hele linjen.

Prisuddeling, musik og mad hos Urban13

»Se dig for,« opfordrer Christina, som gerne vil starte en hel bevægelse af hverdagsnysgerrighed.

Christina elsker byen: Se din bydel, som du aldrig har set den før