Fra en tidligere Shotokan Cup.
Fra en tidligere Shotokan Cup. - Foto: Arkiv

Karate: Fest og action ved 52. Shotokan Cup i morgen lørdag

SUNDBYØSTER: Japan Karate Association, Danmark afholder for 52. gang i træk Shotokan Cup lørdag 5. oktober.

Shotokan Cup er Danmarks ældste og mest traditionsrige karatestævne som blev stiftet af chefinstruktør for JKA Danmark Bura sensei 8. dan, som har over 50 års erfaring indenfor karate do og er ansvarlig for, at Shotokan Cup kan byde på de altid intense kampe og karateopvisninger af høj kvalitet.

Stævnet indledes med edsaflæggelse af sidste års vinder af disciplinen kumite (fri kamp) for herrer Bjarne Damsgaard.

Danmarks dygtigste karatekæmpere vil denne dag være samlet for at kæmpe om den eftertragtede ære som vinder af Shotokan Cup 2019.

Ved Shotokan Cup kæmpes der efter det samme regelsæt, som blev anvendt ved verdens første karatemesterskab afholdt af Japan Karate Association (JKA) i 1957 – regler, der betyder, at kampene kan blive afgjort i løbet af en brøkdel af et sekund. Dette giver den fortættede stemning, som er Shotokan Cup’s særkende.

Traditionerne, kampreglerne, intensiteten og den japanske deltagelse gør Shotokan Cup til et helt ekstraordinært idrætsstævne uden sammenligning i Danmark. Stævnet har de sidste 50 år har været beæret af tilstedeværelsen af repræsentanter fra den japanske ambassade og førende japanske forretningsfolk.

Det kan opleves lørdag 5. oktober med indledende kampe klokken 10.00, finaler 14.00, i Sundbyøsterhallen, Parmagade.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
24 butikker på Gammel Kongevej har slået sig sammen til lyserød lørdag. Lyserød lørdag er en årlig event, hvor Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på brystkræft.

Gammel Kongevej går sammen om brysterne på lørdag

Frederiksberg Kommune overtager driften af Flintholm Svømmehal 1. juli 2020

Flintholm Svømmehal bliver kommunal