Eremitageløb for 51. gang

Eremitageløbet er nok på det nærmeste alle danske løbs moder.

Længe inden motionsbølgen gik amok og mere end ti år før det første danske maraton, begyndte dette løb i Dyrehaven i slutningen af tresserne.

Østerbroklubben Københavns Idræts Forening (KIF) har været med som arrangør siden begyndelsen, og på søndag 6. oktober er det tid til det 51. løb.

Udover KIF er der en anden helt særlig Østerbroforbindelse. Flemming Aureld fra Østerbrogade har deltaget i alle løbene og er også med på søndag.

Det begyndte med, at han og hustruen Vibeke var i Jylland på bilferie i 1969.

Pludselig gik bilen i stykker midt på landevejen, og de fik lige præcis kørt bilen ind på en gårdsplads. Flemming måtte løbe mellem to små landsbyer i nærheden for at finde et autoværksted.

Da der ikke var noget i den ene by, måtte han løbe til den anden. Det blev til i alt 18 kilometer, og han havde aldrig løbet før.

Da Vibeke så opslaget om Eremitageløbet i avisen, sagde hun til Flemming:

»Det kan du da godt melde dig til.«

Det blev til foreløbigt 50 år med løb. Flemming er i dag 74 år og har meldt sig til Eremitageløbet 2019.

For Flemming er det vigtige ved Eremitageløbet fællesskabet. I 45 år har han trænet med sin gode ven Ivan, og parrene holdt picnic efter løbet.

Dog blev konerne trætte af det, da mændene som regel faldt i søvn efter en snaps.

Der er også lidt konkurrence mellem Ivan og Flemming, og på den måde er det også med til at blive motiveret til at blive ved med at løbe. Det har også hjulpet Flemming, at Vibeke har været med alle årene (der var kun to år, hvor hun ikke kunne komme med). Parrets tre børn har alle løbet Eremitageløbet fra alt fra 5-30 gange, og nu er det børnebørnene, der også løber.

Flemmings gode råd er:

»Træn op inden du stiller op, for ellers er det for hårdt.« Flemming starter med at træne i maj. Han løber gerne tre-fre-fem kilometer til at begynde med. Derefter trapper han stille og roligt op til løbet.

Han bor i øvrigt på fjerde sal, så på sin vis sørger han for at være i god træning året rundt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Det bliver gratis at parkere sin elbil i København, og det bliver dyrere at have et forurenende køretøj.

Budgettet er på plads: Her er det, du skal vide

En gruppe valbygensere har kæmpet indædt for at få en cykelsti ført hele vejen gennem Valby Langgade, og det er nu lykkedes at finde penge til det.

Budget 2020 er landet, og der er gode ting i vente for Valbys cykelfolk: »Sikke en fantastisk nyhed, jeg er fuld af positive endofiner«