Zoologisk Haves pandaanlæg, som under stor mediebevågenhed blev indviet i april i år, er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger.
Zoologisk Haves pandaanlæg, som under stor mediebevågenhed blev indviet i april i år, er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger. - Foto: København Zoo

Pandaanlæg præmieret

Pandaanlægget i København Zoo er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger.

Zoologisk Haves pandaanlæg, som under stor mediebevågenhed blev indviet i april i år, har netop modtaget en byggearkitekturpris fra Frederiksberg Kommune.

Administrerende direktør Jørgen Nielsen glæder sig over præmieringen:

»Først og fremmest er det jo en stor ære, at anlægget skriver sig ind i en perlerække af historiske bygningsværker, der er blevet præmieret gennem mere end 100 år. Siden de første tegninger forelå, har vi talt om, at pandaanlægget skulle være med til at tegne byens og Frederiksbergs profil – nationalt og internationalt de næste mange år. Det synes jeg prisen her er med til at stadfæste,« siger Jørgen Nielsen og retter en særlig tak til arkitekterne bag:

»BIG og Schønherr har i fællesskab formået at sætte helt nye standarder for gæsteoplevelsen i et anlæg, hvor dyrevelfærd, funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed. Og så har de frem for alt ikke rystet på hånden, selvom resten af verden kiggede med over skulderen, mens de byggede et ’state of the art’-anlæg til Hendes Majestæt Dronningens statsgave fra den kinesiske regering,« siger Jørgen Nielsen og konkluderer afslutningsvis:

»To kvalitetsbevidste pandaer kan ikke tage fejl. Titusindvis af danske og udenlandske turister, der har været forbi siden åbningen, er heller ikke i tvivl. Og når nu også Frederiksberg Kommune har anerkendt byggeriet, ja så er der kun tilbage at sige: tusind tak til arkitekter, entreprenører, byggeledelse, hundredvis af byggearbejdere og ikke mindst de 16 danske virksomheder, der har finansieret byggeriet. I har alle en aktie i det smukke bygningsværk, der kommer til at bestå langt ind i fremtiden.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På bænken kan du læse mere om FN¿s 17 Verdensmål.

Farverig fætter: Bæredygtig bænk sætter fokus på verdensmål

Genrefoto: Michael Paldan

Tragisk: Mand død på Lille Triangel