Nu er det morgen, og oktobersolen skinner, men i nat gik lyset på rådhuset under budgetforhandlingerne, lyder det fra de radikale.
Nu er det morgen, og oktobersolen skinner, men i nat gik lyset på rådhuset under budgetforhandlingerne, lyder det fra de radikale. - Foto: René Mølskov

Opdateret torsdag eftermiddag: Lys gik ud under budgetforhandlinger – borgerlige partier har forladt rådhuset

»Alt lyset er gået på Rådhuset, men forhandlingerne om budgettet for 2020 fortsætter. Efter sigende rykker vi over på Københavns Brandstation, som stadig har lys,« sådan lød en opdatering fra de radikale på Facebook under budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus i nat.

Meget tyder på, at det bliver indgået budgetforlig på rådhuset snart, Men det bliver i givet fald i hvert fald uden Liberal Alliance og de konservative, som begge forlod forhandlingerne i aftes.

»Socialområdet bløder. Det er blevet nedprioriteret i København til fordel for andre, som ikke burde komme i allerførste række. Som det mindste parti i Borgerrepræsentationen går vi ydmygt til forhandling og forsøger at skaffe flertal om noget, alle burde kunne være med på; at bruge flere midler på tiltag, der har dokumenteret succes med at hjælpe kommunens mest udsatte,« lyder forklaringen fra Liberal Alliances Heidi Wang, som Minby.dk tidligere har skrevet.

Gruppeformanden forklarer videre, at Liberal Alliance heller ikke vil skrive under på et budget, hvor det ifølge dem bliver dyrere at være københavner.

Den konservative gruppeformand Jakob Næsager skriver på sin Facebook-profil, at de konservative ikke mener, at handicapområdet er højt nok prioriteret.

»Voksne, der har boet hele deres voksenliv på sociale institutioner, har fået at vide, at de nu skal ud at bo for sig selv, fordi der mangler penge. Vi konservative er ikke enige. Børn og voksne med handicap bør have samme service som i nabokommunerne,« skriver han og nævner også, at de konservative mener, at der er for få voksne til børn i børnehaverne. Partiet har også vendt sig imod at lukke veje og parkeringspladser.

Efter Minby.dk‘s oplysninger falder budgetforliget på plads torsdag. Men det bliver også uden Dansk Folkeparti. I et opslag på Facebook skriver partiets gruppeformand Carl Christian Ebbesen:

»De røde partier ville have os til at skrive unde på nedskæringer på ældre, handicappede og vores børn. Det er stik modsat af alt, hvad der er lovet vælgerne. Dansk Folkeparti går nu i opposition og opfordrer københavnerne til at gå på gaden og demonstrere mod budgetaftalen.,« skriver han.

Dermed er Venstre det eneste borgerlige parti, som er tilbage i forhandlingerne. Også Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og de radikale er med rundt om bordet på rådhuset.

Opdateret torsdag kl. 16.18.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Afgangsudstillingen i 2017 foregik også i Brøndsalen. FOTO: PR-foto/IGN

Ikke kun vejleder, der læser med: Studerende udstiller specialet

Københavns Kommune sætter fokus på demens i denne uge med en stor kampagne og en række arrangementer.

Forstå sygdommen: Designer viser en dements udfordringer