Københavns Kommune sætter fokus på demens i denne uge med en stor kampagne og en række arrangementer.
Københavns Kommune sætter fokus på demens i denne uge med en stor kampagne og en række arrangementer. - Foto: Arkivfoto: Michael Paldan

Forstå sygdommen: Designer viser en dements udfordringer

Københavns Kommune sætter fokus på demens i denne uge, og i den anledning afholder kommunen en række arrangementer, der har til formål at give et indblik i sygdommen. To af dem finder sted fredag 4. oktober kl. 13.30 og lørdag 5. oktober kl. 10.

På fredag besøger journalist og antropolog Ina Kjøgx Pedersen De Gamles By og fortæller om sin bog ’Drengen, der blev væk’, der skildrer morens liv med en demenssygdom. Her sætter hun fokus på, hvordan man håndterer hverdagen, når man er pårørende til en person med demens.

Dagen derpå holder Center for Demens åbent hus for alle borgere, der gerne vil blive klogere på demens og hverdagen med sygdommen. Til arrangementet har den hongkongske designer Yanki Lee blandt andet udarbejdet nogle øvelser, der viser, hvilke udfordringer demente kæmper med til hverdag.

Du kan læse mere om arrangementerne og tilmelde sig på www.demens.kk.dk.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Nu er det morgen, og oktobersolen skinner, men i nat gik lyset på rådhuset under budgetforhandlingerne, lyder det fra de radikale.

Opdateret torsdag eftermiddag: Lys gik ud under budgetforhandlinger – borgerlige partier har forladt rådhuset

Henrik Steenstrup er tiltrådt i sin nye stilling.

Nordhavns tomme pakhuse får ny vicevært