Flemming Olsen på tagterrassen med boligminister Kaare Dybvad.. FOTO: Chili djuurhuus
Flemming Olsen på tagterrassen med boligminister Kaare Dybvad.. FOTO: Chili djuurhuus

Boligminister Kaare Dybvad fik sig en på opleveren, da han gæstede Øbrohus

Det var med stor interesse, at boligminister Kaare Dybvad (S)blev introduceret til mange af de aktiviteter og initiativer, der i boligafdelingen, Øbrohus. Formand Flemming Olsen viste rundt

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men bag betonen på Øbrohus på Jagtvej gemmer der sig flere innovative projekter, der i mandags fik besøg boligminister Kaare Dybvad (S)

Øbrohus

Øbrohus – Foto: Chili Djurhuus

»Og her har vi så abstrakt kunst, der viser kvarteres historie på vores gangarealer,« siger afdelingens formand Flemming Olsen, mens han entusiastisk fortæller om tidligere og kommende projekter i afdelingen Øbrohus med fokus på bæredygtighed. Øbrohus er en afdeling af det almennyttige boligselskab AKB.

Beboerformand Flemming Olsen viser kunst frem

Beboerformand Flemming Olsen viser kunst frem – Foto: Chili Djurhuus

Masser af projekter

Mange af projekterne i Øbrohus er baseret på frivillige hjælp fra beboerne, og selvom det ikke er alle der er med, så går det fremad.

Øbrohus er banebrydende i forhold til at tænke på, hvordan man kan udvikle beboerdemokrati. Det er noget som Flemming har arbejdet med i mange år, og han ser nu frugterne af sit arbejde, hvilket han stolt viser ministeren frem.

»Kunsten er at skabe en kultur, hvor folk får lyst til at tage ansvar. Det er lidt som en snebold,« siger Flemming Olsen og smiler, da han er på vej op i elevatoren til afdelingens 360 graders tagterrasse sammen med boligministeren, der lytter interesseret. Flemming fortsætter–

»Jo mere tillid man giver, jo større bliver bolden. I det her tilfælde kulturen hvor beboerne handler, når de oplever et behov.«

Før turen op i elevatoren har Flemming fortalt om afdelingens økologiske madklub, om filmaftener på storskærm, at man som gæst til en beboer kan leje et værelse, og at beboerne selvfølgelig selv står for rengøring af værelserne.

Han fortæller om motionsrum, en byttecentral, den social vicevært toppet med et vaskeri med noget der minder om en cafe stemning.

»Cafe stemning«

Da døren til vaskeriet går op, er det første der slår en roen.

»Vi har med vilje investeret i nogle tørretumlere der sparer energi og som ikke larmer. De bruger 60 procent mindre energi end andre tørretumlere, og vores vaskemaskiner vejer tøjet, så der kun bruges den mængde vand, der er behov for, »fortæller Flemming Olsen, boligminister Kaare Dybvad, der virker meget imponeret over afdelingens arbejde og engagement.

Kaare Dybvad så også Øbrohus´støjsvage vaskeri FOTO: chili djurehuus

Kaare Dybvad så også Øbrohus´støjsvage vaskeri FOTO: chili djurehuus

»Og har vi planer om, at sætte en kaffeautomat op. Bortset fra tagterrassen, har vi ikke noget sted, hvor vi kan hænge ud, så det sted skal være på vaskeriet, siger Flemming Olsen og smiler mens ministeren kigger hen på de kvinder, der tydeligvis bruger vaskeriet til andet end at sidde og vente på vasketøj.

«Derfor har vi også bygget en speciel væg, der absorberer lyden.«

»Hvad koster en vask?« spørger ministeren interesseret.

»Seks kroner for den billigste,« svarer Flemming Olsen med et smil.

»Ja det kan jo ikke gøres billigere,« siger ministeren og griner.

Tagterrassen

Selvom efterårsvinden så småt er ved at tage fat oppe på tagterrassen, er det tydeligt, at den er et unikt og rekreativt sted for afdelingens beboere.

Øbrohus er et sted, hvor beboerne har lyst til at tage ansvar for fællesskabet. Vi er alle en del af supertankeren.

»Og heroppe, har vi blandet andet en årlig blomsterdag – vi bruger i det hele taget tagterrassen meget,« siger Flemming Olsen og viser ministeren den fantastiske udsigt: »For hver femte grad er der en historie, siger Flemming og fortsætter, mens han kigger udover Østerbro:

»Øbrohus er et sted, hvor beboerne har lyst til at tage ansvar for fællesskabet. Vi er alle en del af supertankeren.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Til debat med bæresele: Kan babyer og bæredygtighed forenes?

Bastian har stort set ingen luftpassage gennem næsen. Det betyder, at han kun trækker vejret gennem munden. Af samme grund sover han med en maske, der hjælper ham med at trække vejret.

Kraniet kan ikke følge med hjernen