Snart kan du opleve de gamle nordiske guder på Storm P. Museet.
Snart kan du opleve de gamle nordiske guder på Storm P. Museet. - Foto: Udklip fra Storm P. Museets udstillingsplakat.

Tegneserie-nostalgi: Museum vækker Thor og Loke til live

Hvem husker ikke de populære Valhalla-tegneserier, man altid bladrede rundt i som barn? Det er der nok en del 80’er- og 90’er-børn, der gør, for med en million solgte eksemplarer er Valhalla én af de største succeser i dansk tegneseries historie.

Nu kan du så få et gensyn med Valhalla og de gamle nordiske guder, for i anledning af tegneseriens 40 års fødselsdag slår Storm P. Museet dørene op til en ny udstilling, der fortæller historien bag Valhalla. Udstillingen åbner lørdag 5. oktober.

I Valhalla-udstillingen kan publikum således opleve, hvordan tegneren Peter Madsen og forfatteren Henning Kure har formået at omsætte oldtidens nordiske mytologi til moderne underholdning.

Man kan gå ind i tegneseriens univers af guder og jætter og se skitser, originaltegninger og korte interviewfilm. Udstillingen giver desuden et indblik i, hvordan skaberne fik myterne til at tale til nutidige læsere med satire, slapstick-komik, højspændt drama og mytologisk mystik.

Det første album, der har titlen ’Ulven’, udkom i 1979. På tærsklen til 1980’erne, der af mange betragtes som tegneseriens guldalder.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

3F vinder sag mod virksomhed i lufthavnen

Camilla Hovgaard og hendes datter Vilia på 11 år skal hver dag krydse Frederiksborgvej på vej til skole. »Det handler ligesom bare om overlevelse,« siger Camilla Hovgaard.

Borgmester om Frederiksborgvej: »Det er et akut problem«