Regitze og Christian Kyllesbech har sælger drømme og oplevelser i kælderen i Sølvgade, hvor kommende brude kan finde en genbrugkjole.
Regitze og Christian Kyllesbech har sælger drømme og oplevelser i kælderen i Sølvgade, hvor kommende brude kan finde en genbrugkjole. - Foto: Christian M. Olsen

Gift i genbrug: I Sølvgade er brudekjolerne preloved

I en kælderbutik i Sølvgade 98 har Regitze og Christian Kyllesbech kastet sig over en niche: Brudekjoler som genbrug. City Avisen har besøgt den nyåbnede butik, hvor kjolerne tidligere har været en tur op ad kirkegulvet.

Brudekjoler med tyl, blonder og perler springer straks i øjnene, når man træder ind i den nyindrettede kælderbutik i Sølvgade. Her hænger Jesper Høvring-design side om side med en Lilly-model. En kjole fra Karim Design flankeres af et par Gucci-stiletter. Alle har de ét til fælles: Det er genbrug.

»Vi kalder det preloved,« siger Regitze Kyllesbech, der sammen med sin mand, Christian, åbnede butikken Regitze K i begyndelsen af august.

Her kan vordende brude blive klædt på til den store dag i rober, som tidligere er båret op ad kirkegulvet. Her går kommende ægtepar ikke kun i giftetanker – også i genbrugstanker.

»Det er ikke som for mange år siden, hvor man købte genbrugstøj, fordi man ikke have råd til andet. Nu er bæredygtigheden og genbrugstanken blevet trendy og et aktivt tilvalg,« siger Regitze Kyllesbech.

Hun er uddannet skrædder og designer og har i flere år været butikschef i en hobbyforretning. Christian Kyllesbech har i ti år været ansat som livrist og kammertjener for kronprins Frederik.

Sammen står de bag butikken, hvor de ikke bare sælger kjoler. De sælger oplevelser og drømme.

Nyt liv hos et nyt par

Væggene er beklædt med ornamenteret tapet i lyse nuancer, og bagest i den hyggelige kælderbutik hænger et matchende gardin i tunge folder. De klassiske københavnerglasplader i loftet giver en eksklusiv stemning, og på det patinerede rullebord er der sat bobler og kager frem.

»Man skal jo købe drømmen, når man køber en kjole,« siger Regitze Kyllesbech og viser rundt i prøveværelset. Her kan veninderne og mor tage plads i sofaen, mens den kommende brud prøver kjolerne.

De er sat i kommission i forretningen af ægtepar, som har sagt ja til hinanden og nu vil give kjolen nyt liv hos et nyt par. Alle kjolerne i forretningen kan ses på hjemmesiden eller Instagram, og så kan man booke en tid til at prøve det store skrud.

Men hvorfor egentlig kaste sig ud i at sælge genbrugsbrudekjoler?

»Vi er et ægtepar. Vi har kendt hinanden siden 1997, og i 20 år har vi talt om at åbne en forretning, men vi har aldrig rigtig talt om, hvad det skulle være for en. Hvorfor så ikke kigge på noget af det, vi kan?« siger Regitze Kyllesbech.

»Jeg kan sy, det er det, jeg er uddannet til. Og Christian ved en masse om etikette efter sin tid i Kongehuset,« siger hun.

Og så opstod ideen om at genbruge brudekjoler ud fra tanken om, at det ofte er meget dyrt, hvis en kjole skal sys fra bunden, men hvis man retter kjoler til, bliver det nemmere. Og så rammer ideen tidsånden, hvor bæredygtighed spiller en større og større rolle.

»Vi ønsker at drive vores virksomhed på en miljømæssig og ansvarlig vis, det kan blandt andet gøres ved at mindske mængden af tekstil affald der smides ud efter brug,« siger Christian Kyllesbech.

Dåbskjoler og toilettasker

Det er ikke kun brudekjoler, man finder i forretningen i Sølvgade.

»Der er også nogle gæster, der skal have en kjole på, så vi har selskabskjoler, sko og accessories. Så kommer der nok også nogle børn,der skal døbes på et tidspunkt. Det er ikke alle, der har lyst til at sælge sin brudekjole, når de er blevet gift, men så kan man lave en familiedåbskjole ud af brudekjolen,« siger Christian Kyllesbech.

I forretningen er der også toillettasker og nåletasker, som Regitze Kyllesbech har syet af gamle broderede klokkestrenge. I det hele taget er bæredygtighed bærende. Alt, der er i forretningen er købt på loppemarkeder og fundet forskellige steder.

I de små to måneder Regitze og Christian Kyllesbech har haft forretningen har de fået lutter thumbs up til ideen. I disse uger bliver der fyldt op i butikken med kjoler fra sommerens bryllupper, der er klar til at få nye ejerkvinder.

Regitze K. Sølvgade 98. Åbnede

11. august. regitzek.dk

Når man bestiller tid til at prøve en kjole, er der kager på bordet og bobler i glasset.FOTO: Christian M. Olsen

Når man bestiller tid til at prøve en kjole, er der kager på bordet og bobler i glasset.FOTO: Christian M. Olsen

De første har allerede skrevet sig ind i gæstebogen i butikken, som åbnede 11. august.FOTO: Christian M, Olsen

De første har allerede skrevet sig ind i gæstebogen i butikken, som åbnede 11. august.FOTO: Christian M, Olsen

Regitze Kyllesbech er uddannet skrædder og designer, og laver også hårpynt. FOTO: Christian M. Olsen

Regitze Kyllesbech er uddannet skrædder og designer, og laver også hårpynt. FOTO: Christian M. Olsen

Der er også indrettet skrædderi i den tidligere kiosk i Sølvgade, hvor Regitze K nu holder til. FOTO: Christian M. Olsen

Der er også indrettet skrædderi i den tidligere kiosk i Sølvgade, hvor Regitze K nu holder til. FOTO: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Camilla Hovgaard og hendes datter Vilia på 11 år skal hver dag krydse Frederiksborgvej på vej til skole. »Det handler ligesom bare om overlevelse,« siger Camilla Hovgaard.

Borgmester om Frederiksborgvej: »Det er et akut problem«

Niels Bjerrum starter som ny bydelschef for Kultur N.

Kendt S-profil stopper på rådhuset: Det skal han lave nu