Rottesnogen Preben var på besøg på Science.
Rottesnogen Preben var på besøg på Science. - Foto: Heidi Engelund

Charmetrolden Preben var et hit

Science festivalen på Nyelandsvej bød på flere gæster fra ZOO, der var et stort trækplaster, men også robotter var noget, som børnene fandt spændende.

’Hvis jeg ikke er her, så har jeg pause’ står der på det håndskrevne skilt på bordet. Skiltet henviser til Preben, en charmerende rottesnog, der er på gæsteoptræden fra Zoo.

Preben er sammen med snegleskink Brian og et par andre krybdyr at træffe på naturvidenskabsfestivalen Science på Nyelandsvej 27, hvor Metropol Institut for Skole og Læring holder til.

»Preben kan gode lide at hilse på børnene, men i starten ville han helst bare forsvinde op i ærmet, men han skal snart have fem minutters pause,« fortæller en af de lærerstuderende, som er guide på festivalen.

8.000 børn på besøg

Rottesnogen Preben er ikke farlig og kigger da også nysgerrigt på de mange besøgende, før han igen forsøger at gemme sig i dyrepasserens ærme.

»Nej, hvor er den flot,« udbryder en pige, da hun ser charmetrolden Preben, der kigger på pigen, som godt tør røre ved ham.

Spiser snegle

I standen ved siden af kan man hilse på en snegleskink, en øgle, der oprindeligt kommer fra Australien, men Brian som nogle af børnene har døbt den, bor også i ZOO.

»Den hedder en snegleskink fordi, den spiser snegle, men den bevæger sig også lidt som en snegl,« smiler pigen, der viser den søde øgle frem for de mange børn.

En modig dreng, Malthe, får lov til at holde Brian, og det finder den sig i.

»Den er ret flot,« siger han med et smil.

Flere andre krybdyr står og venter på at få besøg, og de får ikke lov til at vente længe, da de mange dyr fra ZOO er lidt af et trækplaster.

Skæg med robotter

Et andet sted på festivalen er der robotter, der ikke alle er helt nemme at styre.

En pige er ved at knække sammen af grin over en af robotterne, der er lidt svær at styre, da hun forsøger at fiske med den, men med lidt hjælp går det.

Der er også gang i mange andre oplevelser i både kælderen og andre steder på skolen, hvor det vrimler med nysgerrige børn og deres lærere.

Viggo fortæller:

»Jeg synes, det er sjovt at hilse på de mange dyr og ret sjovt at prøve musikerummet.«

Men der er stadig mange andre oplevelser i vente, så Viggo og kammeraterne skynder sig videre.

Brian er en snegleskink, der normalt bor i Australien.

Brian er en snegleskink, der normalt bor i Australien. – Foto: Heidi Engelund

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Velkommen i din nye lokalavis: Vi vil skabe begejstring og bringe folk sammen

3F vinder sag mod virksomhed i lufthavnen