- Foto: Phil Morley/Panthermedia/Ritzau Scanpix

3F vinder sag mod virksomhed i lufthavnen

Glostrup Ret har 24. september slået fast, at der var tale om en simpel virksomhedsoverdragelse, da rengøringsfirmaet Europe Handling gik konkurs i april 2017 og genopstod umiddelbart efter som Europehandling ApS

Da virksomheden Europe Handling, der udfører flyrengøring og holder til i lufthavn syd, gik konkurs i april 2017, opstod umiddelbart efter en ny virksomhed – Europehandling ApS.

»Det var samme arbejdstøj, samme køretøjer, samme ansatte og samme kunder på nær en,« fortæller formand for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen.

Lønmodtagernes Garantifond afviste at dække løn, feriepenge og pension for de ansatte, efter konkursen i Europe Handling, fordi fonden mente, der var tale om en virksomhedsoverdragelse.

»Det hører absolut til sjældenhederne, at vi går i Civilretten, men vi så ingen anden udvej end en retssag for at få afklaret, om overgangen fra den ene virksomhed til den anden juridisk set var en virksomhedsoverdragelse,« siger 3F-formanden.

Og i tirsdags gav Glostrup Ret så 3F medhold i, at det var der.

»Vi glæder os til, at vi får nogle af de udlæg retur, som vi har betalt til de berørte ansatte fra konkursen. Og de berørte ansatte glæder sig til at få resten af deres tilgodehavende,« siger Henrik Bay.

Både ankefrist og betalingsfrist udløber i følge dommen 8. oktober.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rottesnogen Preben var på besøg på Science.

Charmetrolden Preben var et hit

Snart kan du opleve de gamle nordiske guder på Storm P. Museet.

Tegneserie-nostalgi: Museum vækker Thor og Loke til live