- Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

DEBAT: SF kæmper for mere tid og tillid til de udsattes sagsbehandlere

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

De mest udsatte borgere føler tit, at de ikke bliver hørt af systemet, fordi der ikke er tid til den enkeltes problemer. Det vil SF lave om på med flere sagsbehandlere, mindre kontrol og større tillid.

I Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har vi gennemført et forsøg med flere sagsbehandlere og mere tillid til den enkelte medarbejder. Medarbejdere har for eksempel kunnet holde møder udenfor jobcenteret, så borgeren kan blive mødt i rammer, de trives i.

Forsøget har givet en stigning i borgere, der er kommet i beskæftigelse, ressourceforløb og fleksjob, og flere er blevet visiteret til førtidspension. Dermed kommer borgerne hurtigere igennem systemet, hvilket både er til glæde for borgeren og for kommunen.

Det er ingen hemmelighed, at mange borgere har følt, at de var fanget i systemet i år efter år. Den afklaring, de havde behov for, måtte de vente længe på.

Hvis de skal hjælpes i gang med et arbejde eller en uddannelse, eller hvis de skal visiteres til en førtidspension, kræver det, at de møder en sagsbehandler, der faktisk har tid til at se dem i øjnene.

Forsøget viser, at tid og tillid fungerer. Det vidste vi egentligt godt i SF, men med beviset i hånden vil vi kæmpe for mere af begge dele i budgetforhandlingerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Dette skår af engelsk porcelæn er fundet under udgravningenaf Frederiksberg Allé Station.

Arkæologisk byvandring

B.93 sled sig til en sejr ude mod FC Damsø i lørdags. Foto: Christian Midtgaard

Lokal- og topbrag på Østerbro i vente