31-årige Benjamin Herbst skal klippe snoren over til metroen på Trianglen på søndag.
31-årige Benjamin Herbst skal klippe snoren over til metroen på Trianglen på søndag. - Foto: Michael Paldan

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Benjamin skal åbne metroen på Trianglen

Benjamin Herbst har vundet Østerbro Avis og Metroselskabets konkurrence om at åbne Cityringen på Trianglen. Benjamin har altid boet på Østerbro og har handlet med legetøj i bydelen, siden han var ti år.

Cityringen: Når Cityringen åbner på søndag, bliver det Benjamin Herbst, som kommer til at stå for åbningen af stationen på Trianglen klokken 16.

Den 31-årige indehaver af legetøjsforretningen Superhelten blev udvalgt af dommerkomiteen i Østerbro Avis og Metroselskabets konkurrence om at klippe snoren til stationen.

Benjamin Herbst har modtaget masser af hæder og har været meget omtalt gennem det seneste halvandet år.

I sommeren i fjor blev han kåret til årets Østerbroborger af Østerbro Lokalråd, og i foråret var han den første modtager af Månedens Østerbrobutik i Østerbro Avis.

»Det er helt fantastisk. Jeg troede ikke, at jeg skulle modtage mere lige nu. Og der kommer naturligvis andre, som bliver Årets Østerbroborger, men det er kun en, som kan komme åbne metroen,« siger han med glæde.

Østerbro er nerven

I alt har fem borgere vundert konkurrencen om at åbne Cityringen i forskellige bydele på søndag.

For Benjamin Herbst er det en stor ting at kunne åbne den nye metrolinje på Østerbro.

»Østerbro er min nerve. Jeg kan ikke forestille mig at bo et andet sted. Vi hilser på hinanden på gaden, og her er mange små, dejlige oaser. Man kan næsten alt her, bortset fra at gå på natklub,« siger han.

Mange østerbroere kender Benjamin, da han altid har boet her. Og siden han var ti år, har han solgt legetøj til børn og voksne i lokale forretninger, de seneste syv år i sin egen forretning Superhelten.

Nyder selv at køre i tog

Som legetøjsentusiast har han kærlighed til tog.

»Jeg elsker modeltog. Folk der går op i det, er også det nørdede segment,« siger han med anerkendelse.

Men også »i det virkelige liv« holder han meget af tog.

»Jeg flyver ikke, når jeg tager på ferie, jeg kører altid i tog. I tog falder man nemt i snak med folk,« siger han og nævner, at han som helt ung har haft nogle dårlige oplevelser med at flyve, hvilket holder ham fra dette transportmiddel.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Larmen fra kollegiet på Mariendalsvej fortsætter

I morgen åbner et nyt træningscenter på Frederiksberg.

Nyt fitnesscenter på Frederiksberg kvæler dine muskler stærkere