KCC-direktør John Hansen (th.) overrækker prisen til Gert Helsholt fra Den Kinesiske Butik i Rosengården.
KCC-direktør John Hansen (th.) overrækker prisen til Gert Helsholt fra Den Kinesiske Butik i Rosengården. - Foto: Martin Sørensen

‘City Spirit’ i Rosengården: Ny pris til Den Kinesiske Butik

HÆDER. KCC – København Commerce & Culture står bag en ny pris, som hylder butikker, organisationer eller virksomheder som gør noget særligt for København K. Prisen blev uddelt første gang i fredags.

Siden 1975 har Den Kinesiske Butik promoveret kinesisk og japansk kultur i København.

Butikken i Rosengården er fyldt med design fra Østen, indtryk og dufte. Dens historie kan skrives tilbage til 1975, hvor Hans Aa. Helsholt åbnede butikken.

I dag er det sønnen Gert Helsholm, som driver forretningen. I fredags modtog han og Den Kinesiske Butik som den første den nye pris City Spirit of the Month, som bliver uddelt af KCC – København Commerce & Culture.

Adskilt fra mainstream

»Vi har valgt en person, der med sin forretning, kundeservice og sortiment adskiller sig fra mainstream. På trods af dette har han formået at forny og fortsat gjort det spændende at besøge hans forretning,« siger John Hansen, direktør for KCC.

»Ved siden af, er han en ildsjæl når det gælder om at samle kollegerne i byen og have forståelsen af vigtigheden om, at støtte op om et fælles forum for erhvervsdrivende,« siger John Hansen og fremhæver, at Gert Helsholm sammen med et par andre ildsjæle har samlet Rosengården og Fiolstræde i opbakning til en fælles juleudsmykning.

Venlig og flittig

Gert Helsholm, som serverede kinesisk jasmin-te ved prisoverrækkelsen, sætter pris på hæderen:

»Den Kinesiske Butik er en nichebutik og måske også lidt en retrobutik. Vi har mange kunder, der har besøgt butikken som barn, og nu kommer igen med deres børn,« fortæller Gert Helsholm, der af John Hansen fik skudsmålet ’venlig, smilende, hjælpsom og flittig’.

»Vi ønsker at sætte fokus og ansigt på de mange erhvervsdrivende, der gør noget ekstraordinært for byen, bidrager til et styrket fællesskab og brænder for vores by,« siger KCC-direktør John Hansen om den nyindstiftede pris, der skal uddeles en gang om måneden.

»Byen trænger til, at der er noget, man er stolt af.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Elløbehjul er meget populære.

Ingen bøder til folk på løbehjul

Hyldestkoncert til Kim Larsen