Der kan atter blive julemarked på ØsterGro.
Der kan atter blive julemarked på ØsterGro. - Foto: Dan Møller

Like 👍

ØsterGro blev reddet

Som ventet besluttede et stort flertal af politikere i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune at give dispensation for lokalplanen”Omøgade II” med hensyn til blandt andet parkeringspladser.

Det betyder, at tagfarmen ØsterGro kan blive liggende i Æbeløgade 4. Situationen for den unikke tagfarm har ellers været uvis siden i fjor, hvor det kom frem, at der skulle etableres parkeringspladser på taget som følge af en bestemmelse i Byggeloven.

Nu har ejeren af bygningen Jac Nellemann søgt om ændringer i anvendelsen af Æbeløgade 4, og efter politikerne har givet dispensation, kræves der ikke parkeringspladser på taget og slet ikke så mange p-pladser i det hele taget.

ØsterGro har eksisteret siden 2014 og dyrker grøntsager på taget, hvor der også er høns, samt en restaurant. Der er 40 familier, som er medlemmer, og derudover er der en lang række fremvisninger for borgerne i løbet af et år.

»Jeg er utrolig glad for, at et næsten enigt udvalg har bakket op om redningen af ØsterGro. ØsterGro er skabt af et stærkt fællesskab, og den giver en meget konkret løsning på fremtidens klimaudfordringer med lokalproducerede fødevarer, så vi både kan nedbringe udledningen af CO2 fra transport og udnytte de stigende mængder regnvand. Herudover bidrager farmen til at øge biodiversiteten i byen,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en skriftlig kommmentar til Østerbro Avis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Så sker det - 4.-6. oktober er der grand opening på Amager Bakke.

Amager Bakke åbner 4. oktober

Den midlertidige praksisklinik på Frederiksberg Hospital overtages af lokal læge. Arkivfoto: Martin Sørensen

Praktiserende læge på Frederiksberg Hospital