10-årige konkurrencevinder Lou Pröschold Feilberg glæder sig til at klippe snoren til den nye Cityring ved Nørrebros Runddel.
10-årige konkurrencevinder Lou Pröschold Feilberg glæder sig til at klippe snoren til den nye Cityring ved Nørrebros Runddel. - Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Like 👍

Seks minutter med metroen, så er 10-årige Lou i skole

KONKURRENCEVINDER. 10-årige Lou Pröschold Feilberg skal klippe snoren over, når Metrostationen ved Nørrebros Runddel åbner 29. september. Hun glæder sig.

NØRREBROS RUNDDEL: 10-årige Lou Pröschold Feilberg, der er vinder i Nørrebro/Nordvest Bladets og Metroselskabets konkurrence, tog sine første skridt, mens gravemaskinerne gravede lange tunneler under hendes fars lejlighed ved Nørrebros Runddel. Hun er vokset op med Cityringen, og nu skal Lou skal klippe snoren til åbningen lørdag 29. september.

– Hvad glæder du dig mest til?

»Til at klippe båndet,« svarer Lou, da Nørrebro/Nordvest Bladet møder hende bag afskærmningen til den nye metrostation ved Nørrebros Runddel.

»Sammen med min far er jeg gået i klippesnorstræning,« siger hun og smiler genert.

Hvad er bedst ved den nye metro?

»At der ikke er nogen, der styrer Metroen, og at jeg kan komme hurtigere i skole. Og så bliver det lettere at få mine veninder på besøg,« siger Lou, der er rykket fra lejligheden ved Nørrebros Runddel til Nordvest.

I skole på seks minutter

Lou går i skole på Østerbro. Hendes forældre bor ikke sammen. Når hun er hos sin far, cykler de for det meste til skolen på Østerbro. Det tager cirka 30 minutter. Når Lou er hos sin mor, kører de ofte med bussen, og med bussen tager det op til 45 minutter. Med Metroen kommer det til at tage seks.

Udover at komme hurtigere i skole og måske få flere venindeaftaler med hjem til Nørrebro, åbner København sig på en helt ny måde, også for 10-årige Lou.

For eksempel har hun aldrig set de pladser, som de fleste Københavnere har i deres bevidsthed, også selvom gravemaskiner har været fast inventar.

Lou har aldrig set eller stået på skøjter på Kongens Nytorv. Nørrebros Runddel har, i hendes bevidsthed, altid været et sted med larm fra gravemaskinerne. Nu bliver Nørrebros Runddel et kærkomment stop, hvor Lou kan stå af og gå direkte op på Assistens Kirkegård og gå en tur. Eller hun kan komme videre fra sine forældre til sine venner eller områder på Nørrebro, i Nordvest – helt uden at tænke på at skulle cykle eller tage bussen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten Chili Djurhuus

Journalist på Frederiksbergbladet.

Amagerfælledvej skal have ny asfalt

Pianist Alexander Ventegodt og oboist Caroline E. S. Savickien spiller i Frihavnskirken 29. september.

Østerbro: Duokoncert med klaver og obo