Dekorer din lejlighed med flotte kortplakater over København

Er du ægte Københavner og bor i en lille lejlighed på en af broerne med bad over håndvasken? Mange af de gamle københavner-lejligheder er små og gamle, men fulde af sjæl – men hvordan kan det blive afspejlet i indretningen? Selvom din lejlighed er lille og trang, kan du sagtens gøre en del for at indrette den hyggeligt og få den til at virke større og mere rummelig. Du kan f.eks. hænge en plakat med kort over byen op, som man lige nu kan finde hos Minida.dk

Pynt op med dekorative plakater og malerier

Flotte plakater og malerier er dekorative i alle lejligheder, om de er store eller små, da farvespil og spændende motiver både giver liv og en afslappet vibe til rummet, de hænger i. Hos Minida under kategorien ‘maps’ er der f.eks. mange sjove og dekorative motiver at vælge igennem, alt fra de gamle detaljerede og grafiske kort over København eller andre danske byer som Roskilde og Aalborg, hvis man savner hjemstavnen. Der er også plakater med verdenskort i farvetryk delt op i tre paneler, hvis man har mere plads at dele ud af på væggene. Minida er en af Danmarks største forhandlere af malerier og plakater, så der skulle være noget for enhver smag her,

 

Hvis ikke by- eller landkort lige er noget for dig, kan man også vælge plakater eller store malerier med abstrakte motiver eller farvespil i stedet. Hvad med et impressionistisk maleri af fortovscafeer i Paris eller et farverigt plakattryk af blomster i haven? Farver gør os i godt humør og skaber en god stemning, dér, hvor de hænger. Og så er det en nem måde at pifte ethvert rum op på.

Pift op med grønne planter

En anden måde at pifte din lille københavner-lejlighed op på udover at dekorere med flotte plakater er, at købe nogle grønne planter eller blomster. Det kan synes som en uoverskuelig opgave at skulle tage sig af planter i en lille lejlighed, men de fleste stueplanter kræver sjældent mere opmærksomhed end den rette placering i rummet ift. lysindfald og varme plus den rette mængde vand ugentlig. Når du har fået styr på det, skal de nok overleve.

 

Har du virkelig ikke en eneste grøn finger, og planterne visner hen, kan man i stedet købe sukkulenter eller kaktus, der kan overleve selv den værste tørke og konstant sol. Grønne planter eller blomster er en nem og billig måde at friske en lille mørk lejlighed op på – og få et strejf af natur inde midt i byen. Grønne planter giver liv og en bedre luftkvalitet indendørs, så de kan også andet end at se dekorative ud. De er også nemme at skifte ud, hvis du skulle få behov for noget nyt efter en tid – og så er det sjovt at følge med i planternes vækst og forskellige udseender gennem året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Da jeg første gang hørte om planerne, tænkte jeg, ‘det kan da ikke være rigtigt’,« siger Ole Lemmeke.

»Hvorfor vil man smadre et enestående naturområde?«

De seneste to år er der sat anlægsprojekter i gang for 6,9 milliarder kroner i København.

Nu skal byggematerialer genbruges i Københavns byggeprojekter