Audika på Finsensvej inviterer til gratis høretest 26. september.
Audika på Finsensvej inviterer til gratis høretest 26. september. - Foto: PR

Hver sjette borger lider af høretab

HØRETEST: Ifølge Audika er mere end 14.000 Frederiksberg-borgere ramt af høretab. Det er imidlertid mindre end halvdelen, der får behandling for lidelsen. Den kedelige statistik er i fokus torsdag 26. september kl. 10.00-15.00, når Audika på Finsensvej 45B inviterer til ét-års fødselsdag med åbent hus, kaffe, kage og ikke mindst gratis høretest.

De færreste tøver med at besøge optikeren, hvis det kniber med at læse eller at genkende folk på gaden. Anderledes står det til med danskernes hørelse.

I dag lider 800.000 danskere af nedsat hørelse, men under halvdelen gør noget ved det. Det betyder, at hver sjette borger i Frederiksberg Kommune eller cirka 14.000 statistisk set går rundt med høreproblemer.

Forskning viser, at det har alvorlige konsekvenser for helbred, karriere og samværet med venner og familie. Et af problemerne er, at de fleste ikke lægger mærke til det. Der går i gennemsnit fire år fra, at man oplever høretab til, at man søger professionel hjælp.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Friløbet finder sted søndag 22. september på Østerbro Stadion.

Friløbet – nu med både gang og løb

6

Indvielse af Nørrebros nye bibliotek