Turistbusserne har gennem mange år skabt trafikale problemer i Toldbodgade.
Turistbusserne har gennem mange år skabt trafikale problemer i Toldbodgade. - Foto: Martin Sørensen

Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

To borgmestre melder klart ud: Turistbusser skal ud af Indre By

Københavns Borgerrepræsentation skal i dag behandle et forslag fra Enhedslisten og Alternativet om at begrænse mængden af turistbusser.

Turistbusserne fylder mere og mere bybilledet, og flere steder i byen døjer man med trafikale problemer, når busser kører turisterne rundt til byens attraktioner. Blandt andet har Toldbodgade gennem længere tid været hårdt plaget.

Derfor er kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL) gået sammen om at stille et medlemsforslag i Borgerrepræsentationen, der skal nedbringe antallet af busser i Indre By samt på Vesterbro og Østerbro.

»Indre by har nået bristepunktet for mængden af turistbusser, der er til stor gene for såvel beboerne som klimaet. Turismen i København skal være mere bæredygtig, og derfor er vi nødt til at finde nogle løsninger, der begrænser antallet af forurenende turistbusser og flytter turisterne over i mere grønne transportformer og ud i andre dele af byen,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde i en pressemeddelelse.

Oplev byen på københavnernes præmisser

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er enig i behovet for nytænkning og peger blandt andet på, at man i mange storbyer netop nu oplever, at lokalbefolkningen gør oprør mod turismen, fordi den udfordrer lokalbefolkningens hverdag. Hun mener, at turister i København skal opleve byen på københavnernes præmisser.

»København er en populær destination for turister fra hele verden. Det er vi ikke mindst på grund af vores gode byliv, vores cykelkultur og vores gode forhold for fodgængere. Hvis ikke vi får taget et opgør med de mange turistbusser, så risikerer vi at ødelægge byen for både københavnere og turisterne. Derfor foreslår vi nu, at der bliver udarbejdet en handlingsplan, som kan få sat en stopper for problemet. Den nuværende situation er uholdbar,« siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Forslaget skal behandles i Borgerrepræsentationen i dag, torsdag.

TURISTBUSSERNE UD AF BYEN

  • Forslaget pålægger Økonomiforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen, i samarbejde med turist- og transporterhvervene at udarbejde en handlingsplan for transport af turister i København, som beskriver forskellige modeller for, hvordan mængden af turistbusser i indre by kan begrænses.

  • Undersøgelsen skal blandt andet se på, om man kan sejle krydstogtturister fra Nordhavn til Indre By, om man med shuttlebusser kan køre turister fra ydre Nordhavn til Orientkaj, når Nordhavns-metroen åbner i 2020, og hvordan flere turister kan overbevises om, at København bedst opleves på gåben eller cykel.

  • Kilde: Københavns Kommune

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Cityringen har ingen mobildækning.

Københavns nye metro har ingen mobildækning

EmpowR er et fællesskab for piger der går i 7. eller 8. klasse.

Girltalk, hygge og pigefællesskab