Thyge Enevoldsen (EL) og Mette Bram (Alt.) vil have bistriber på Frederiksberg. Foto: Gert S. Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix.
Thyge Enevoldsen (EL) og Mette Bram (Alt.) vil have bistriber på Frederiksberg. Foto: Gert S. Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix.

Bistriber i byen

…Debat

THYGE ENEVOLDSEN (Ø) & METTE BRAM (ALT.)

Medlemmer af kommunalbestyrelsen

DYRELIV: Antallet af insekter falder drastisk. En tysk undersøgelse har påvist et fald på 80 procent på 30 år. Insektdøden omfatter også de vigtige bestøvere, hvor der alene blandt bierne er 50 arter, der er uddøde i Danmark inden for de sidste 50 år. Så der er al mulig grund til at fremme mulighederne for insekterne i Danmark.

Også på Frederiksberg, hvor kunstgræsbaner og befæstede arealer stadig giver dem mindre plads i byen. Enhedslisten og Alternativet har derfor i kommunalbestyrelsen stillet forslag om, at der anlægges ’bistriber’ gennem byen. Små områder med blomster batter ikke nok. De skal forbindes af striber af blomster.

Der er gode muligheder for blomsterstriber gennem byen. For eksempel langs den grønne sti, ad Dalgas Boulevard og Tesdorpfsvej og hvorfor ikke på Frederiksberg Allé? Hvis man dertil forestiller sig, at nogle vejstrækninger blev ensrettede, ville det også kunne give plads til grønne, blomstrende ’striber’.

Blomsterstriber med naturlige ’vilde’ blomster, som kan sikre et fødegrundlag til alle de forskellige arter af bestøvere igennem hele sæsonen. Efter vi har foreslået det på Frederiksberg, har en række politikere i Københavns Borgerrepræsentation taget ideen op, så striberne kan fortsætte over kommunegrænsen!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Trioen Dissing & Las spiller koncert i Frederiksholm Kirke 20. september.

Dissing & Las spiller Bob Dylan koncert

Østerbro Avis har tidligere på året skildret trafikken i Vordingborggade, hvor der ikke må køre lastbiler over ti meter.

Måling: Massiv forurening i Vordingborggade