Iris Mealor har været en del af Eventyrteatres dramaskole siden hun var syv år. Nu spiller hun djævel i Skovens Dronning. Og dubber tegnefilm og går i 1.g. på Nørre G.
Iris Mealor har været en del af Eventyrteatres dramaskole siden hun var syv år. Nu spiller hun djævel i Skovens Dronning. Og dubber tegnefilm og går i 1.g. på Nørre G. - Foto: Anja Berth

‘Teater er det fedeste i verden’

FAMILIEMUSICAL. Iris Mealor fra Tybjergvej spiller djævlen Tutivillus i Eventyrteatrets forestilling ¿Skovens Dronning¿. Og så er hun fast panel i Vi Unge og dubber tegnefilm.

PORTRÆT: Iris Mealor taler mens hun rynker på næsen og skærer ansigt. Hun har lige cyklet fra Nørre G, hvor hun går i 1. G til Tybjergvej. I sidste time skulle de dissekere et hjerte i naturfag. Og det er årsagen til grimasserne.

»Det er SÅ klamt. Det skal jeg ALDRIG mere,« fastslår Iris, mens hun tager en tår af den te, hendes far serverer for os.

Her i villaen på Tybjergvej med toget galopperende i baghave bor hun med sin mor og far og lillesøster på ni år.

Iris Mealor har siden hun var syv år gammel været en del af Eventyrteatrets dramaskole og spillet flere store roller i forestillinger. Hun har også haft en rolle i tv-serien Broen, hvor hun i syv afsnit spillede en hjemløs pige. Fra 5. oktober kan hun ses i Eventyrteatres forestilling i Tivoli ’Skovens Dronning’. Her spiller hun den sagnomspundne djævel Tutivillus, der i forestillingen springer ud af et kalkmaleri og bliver den unge prinsesse Margrethes irriterende følgesvend på hendes tur i den magiske skov.

Skovens Dronning handler om Dronning Margrethe 1, der skal samle norden og samle de nordiske lande til én union.

»Den er ekstremt relevant i dag, fordi der er så meget splid i verden og vi har større problemer som klima og menneskerettigheder end at bekæmpe hinanden,« siger Iris om forestillingen.

Hvordan er det at spille djævel og være grim og grøn?

»Ved du hvad? Det er det fedeste i hele verden, Jeg elsker teater. Jeg elsker teater så højt blandt andet fordi man kan male sig grøn i hovedet og være en helt anden karakter. Sidste år i Eventyrteatret spillede jeg Caroline Mathilde hvor jeg havde super smuk kjole på og paryk og i år er jeg meget grøn og en djævel og det er noget helt andet – få muligheden for at spille forskellige roller. I dag har vi så mange stereotyper på, hvad der er pænt og hvordan man skal se ud nutildags, så kan man i teatret bare skeje ud,« siger hun.

Når Iris Mealor ikke spiller teater (og dissekerer hjerter) dubber hun tegnefilm, og lige nu er aktuel i Vi Unges populære YouTube-serie ”Første gang” der handler om alt fra første kys til første gang man tager make-up på.

Hun har selv en kæreste, men værner om sit privatliv, så nærmere kommer vi det ikke. Fair nok. Til gengæld må vi gerne se hendes værelse, der er et overflødighedshorn af små polaroid-billeder, tegneseriefigurer, lyskæder og puder.

Ingen tvivl om, at Iris Mealor drømmer om at blive skuespiller, og planen er, at søge ind på skuespillerskolen lige efter gymnasiet.

»Jeg brænder så meget for det – det er min største drøm.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Over fem uger er der undervisning i kunst i Absalon. Foto: Absalon

Udfold din kreativitet til Atelier Absalon

I teaterstykket medvirker Sigurd Barrett, Camilla Bendix, Peter Oliver Hansen, Eskild Dohn, Martin Klausen, Mikkel Riber og dansere.

Sigurd Barrett fortæller om de græske guder på Østre Gasværk