Festligt ser det ud, når Copenhagen Tweed Ride kører gennem byen. Det sker igen på lørdag.
Festligt ser det ud, når Copenhagen Tweed Ride kører gennem byen. Det sker igen på lørdag. - Foto: PR-foto

Gentlemen og mormorstyle: Hyldest til den gode etikette på cykelstien

Velekviperede gentlemen og -kvinder klædt i vintage fra top til tå cykler gennem gader og stræder i Kongens København.

BADSTUESTRÆDE: På lørdag 14. september er det ottende år i træk, at Copenhagen Tweed Ride løber af stablen. Velekviperede gentlemen og -kvinder klædt i vintage fra top til tå cykler gennem gader og stræder i Kongens København.

Copenhagen Tweed Ride er en tilbagevendende mondæn og velklædt cykeltradition, hvor nøgleordet er vintage med tweed som gennemgående tema. Man kan se frem til at få adskillige kilometer i benene i et adstadigt cykeltempo. Undervejs vil der være stop og picnic, hvor der er mulighed for at nyde en klassisk G&T. Hendrick’s Gin er hovedsponsor på turen.

Dresscoden for herrerne er vaskeægte ’gentleman’ med bl.a. veste, hatte og stokke. Hos damerne skal stilen være ’mondæn mormorstyle’ med bl.a. flagrende silketørklæder og blomstrende kjoler. Fælles for begge dresscodes er, at niveauet er sædvanligvis tårnhøjt og Copenhagen Tweed Ride hædrer den gode stil, ligesom den bedste påklædning naturligvis præmieres.

Copenhagen Tweed Ride handler dog ikke blot om velekvipering, tern og vintage. Det handler i høj grad også om den gode etikette på cykelstien og at skabe god, gammeldags glæde blandt både medtrafikanter og tilskuere.

Hvis du vil med på den begivenhedsrige cykeltur tilbage i tiden, kan du stadig nå at tilmelde dig – der er få billetter tilbage. Selve ruten er dog tophemmelig indtil selve dagen, hvor den offentliggøres på Copenhagen Tweed Ride’s Facebook. Turen starter ved butikken ’A Touch of Vintage’, Badstuestræde 12.

Billetter kan købes HER

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I de næste 2-3 uger skal træerne på Assistens Kirkegård plejes. Foto: Benedicte Lorenzen

Træerne på Assistens skal plejes

Hans Knudsen Jumpband spiller jazz og blues i ægte New Orleans stil.

Koncert med Hans Knudsen Jumpband