Her ses hangiraffen Tico på vej til Bristol Zoo i England.
Her ses hangiraffen Tico på vej til Bristol Zoo i England. - Foto: Frank Rønsholt.

Giraffen Tico flytter hjemmefra: Skal nyde ungkarlelivet i England

STORE FLYTTEDAG: Der er ikke længere plads til hangiraffen Tico i Københavns Zoo, og derfor flytter han til Bristol Zoo i det sydvestlige England, hvor han fremover skal bo.

Flytningen fandt sted i går, hvor den langhalsede Tico hoppede ind i transportkassen og lod sig transportere til England.

Giraffernes faste dyrepassere har trænet med Tico gennem længere tid, så han kunne skilles fra de andre i girafflokken og selv gå ind i transportkassen. Ifølge dyrepasser Brian Stefanski gik det helt efter planen.

»Girafferne er ekstremt opmærksomme på selv de mindste ændringer i morgenrutinerne, så de ved godt, at der kommer til at ske noget, når vi bakker traileren ind i anlægget. Samtidig er det vigtigt for os, at det foregår så roligt og stressfrit som muligt både for ham, der rejser, og de giraffer, der bliver tilbage,« siger Brian Stefanski.

Sammen med sin kollega Charlie Pedersen og med hjælp fra lidt hvidkål og et par simple kommandoer fik de to dyrepassere gelejdet Tico ind i transportkassen, mens de øvrige giraffer nysgerrigt fulgte med fra nabostalden.

Efter at have lukket lågen bag giraffen, fik han et par håndfulde hvidkål, og så var han klar til rejsen mod England.

»Vi kunne ikke have ønsket en bedre start for hans nye liv. Nu bliver det spændende at følge, hvornår han skal videre ud i verden og sprede sine gener,« afslutter Brian Stefanski.

I Bristol Zoo skal Tico i første omgang være del af en ungkarlegruppe, men det forventes, at han på sigt skal være avlshan i en anden europæisk zoo.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Foto: PR

Stunde Null – undergang og fortsættelse

Ny bog: Amagerkansk bassist deler ud af anekdoter fra Kim Larsens storhedstid