- Foto: Benedicte Lorenzen

Debat: Ja tak til at bevare Valbyparken – nej tak til en festivalplads

Af Franciska Rosenkilde (Alt.), kultur- og fritidsborgmester

VALBYPARKEN: Der sker store ændringer i Valby og Sydhavnen i disse år. Grønttorvet rives ned, kantet nybyggeri skyder op over alt, og man kan næsten få den tanke, at enhver grøn plet skal overhældes med asfalt og beton.

Byudviklingen i København har igennem mange år prioriteret byggeri og kapitalinteresser over alt det, som gør Valby og Sydhavnen til fantastiske steder at bo.

For nylig skulle vi i Kultur- og Fritidsudvalget tage stilling til, om vi ville arbejde for en festivalplads i Valbyparken, hvor flere af de store festivaler ville kunne rykke ud, når de engang ikke kan bruge Refshaleøen længere.

Det stemte et enigt udvalgt nej til – og det er jeg virkelig glad for. For festen i og omkring København skal ikke ske på bekostning af naturen og de grønne områder, hvor københavnerne kan finde ro.

Festivaler og kulturelle arrangementer gør København til en levende by. Men naturen er en forudsætning for, at vi overhovedet kan leve.

Valbyparken er et af de fineste grønne områder i byen. Det er et fristed for bydelens borgere og et roligt rum med højt til himlen. Et sted, man kan trække vejret helt ned i maven.

Vi skal uden tvivl kunne rumme både festligheder og festivaler skal i København. Men det må ikke blive på bekostning af noget af det allermest dyrebare, vi har: Naturen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Fritidsinstitutionen ved Guldberg Skole er en af de fritidshjem i klynge, der eventuelt skal omorganiseres.

Nu skal du betale det dobbelte for at få dit barn passet i fritidshjem

Festival of Endless Gratitude er scene for anderledes og eksperimenterende kunst. Her ses kunstneren Crank Sturgeon, der optrådte i 2014. Foto: Morten Aagaard.

Festival for eksperimenterende kunst