Den stejle vej, hullet asfalt og beplantning, der vokser ud over stien er ifølge forældre til skolebørn ikke tilfredsstillende som skolevej. Foto: René Mølskov
Den stejle vej, hullet asfalt og beplantning, der vokser ud over stien er ifølge forældre til skolebørn ikke tilfredsstillende som skolevej. Foto: René Mølskov

Forælder: »Man forestiller sig ikke, det er et sted skolebørn færdes«

SKOLEVEJ. Oehlenschlægersgades Skole er genhuset i barakker ved det gamle jernbaneareal langs Otto Busses Vej og mange børn og forældre tager vejen under banelegemet ved Enghavevej ud for Bavnehøj. Men stien er for farlig, lyder kritikken.

Skolevej: Hver morgen fyldes stien ned mod tunellen under togsporene med cyklister og fodgængere. Mange af dem er på vej mod Oehlenschlægersgades Skole, der lige nu er genhuset på Otto Busses Vej.

Dorthe Ryum, der er forælder til et barn i 0. klasse er forundret over, at der ikke bliver gjort noget ved den del af skolevejen, som hun mener er yderst mangelfuld.

»Da skoleåret begynder står der betjente og skolen har lavet skilte og rigtig meget er rigtig godt,« siger hun.

Men skolevejen via den befærdede Enghavevej betyder, at man skal krydse ved Bavnehøj.

»Her er en meget smal asfaltsti, der er helt tilgroet af brombærgrene og andet. Der er utrolig mange mennesker, små børn på cykler og store Christiania- og Nihola-cykler,« siger hun og fortsætter:

»Man kan måske ikke gøre så meget ved at den er meget smal. Men det er en virkelig stejl sti, hvor asfalten oven i købet er helt smadret. Og der er altså mange uøvede på cykel lige der,« siger hun.

Måske penge til efteråret

Hun har i første omgang kontaktet Banedanmark, der har ansvaret for området. Hun kritiserer både den dårlige asfalt, manglende beskæring af planter og manglende affaldsopsamling.

»Jeg tror altså ikke, at der er blevet luget siden maj, hvor mit barn begyndte på skolen,« siger Dorthe Ryum.

Hos Banedanmark fortæller sektionschef for broer og bygninger Gitte Weitze Christensen at der med den midlertidige skole pludselig er kommet et helt andet fokus og en helt anden brug af stien end tidligere.

»Vi har afsat ressourcer til renhold og vedlighehold, så der burde ikke være problemer med glas og affald. Men vi anerkender, at budskadset har groet for langt ud og har fået det fjernet i dag.«

Hun understreger desuden, at Banedanmark ikke vurderer, at asfalten er et problem. Men selvom den er planlagt til at blive skiftet næste år, er der en mulighed for, at det bliver fremrykket til 2019.

»I forhold til belægningen vurderer vi ikke, at den er usikker eller farligere end andre steder. Vi har dog fået ekstra midler i år, så forudsat at entreprenøren har mulighed for det, kan det fremskyndes til i år,« siger hun.

Flere hundrede skolebørn

Ifølge skoleleder på Oehlenschlægersgades Skole, Kristian Svinth, har tunnelen nået noget nær det maksimale, den kan klare.

Med 362 elever i skole på Otto Busses Vej og dertil forældre kan er det klart, at presset på tunnelen er stort.

»Det forløber dog generelt rigtigt gnidningsfrit selvom nogle af medcyklisterne, der også bruger tunnelen, godt kan synes det går for langsomt med at komme igennem tunnelen.,« siger han og understreger, at der generelt er gjort meget for at forbedre sikkerheden på vej til og fra skole, ligesom skolebestyrelsen også løbende har fokus på det.

Foto: René Mølskov

Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Galleri Oxholm er klar med en ny udstilling med værker af Ole Aakjær og Sky Kim. Pr-foto

Akvarelmalerne Ole Aakjær og Sky Kim skubber til vores forestillinger om kunst

Bingoarrangement ved sidste års sommerfest

Sommerfest for hele Nordvest