Olof Mellberg blev et kort bekendtskab i spidsen for de blå-hvide.
Olof Mellberg blev et kort bekendtskab i spidsen for de blå-hvide. - Foto: Martin Timm Holmstav.

Op til pokalbraget mod Lyngby: Mellberg fik to måneder på øen

FODBOLD. Fremad Amager-træner Olof Mellberg stemplede ud og leverede trænersædet tilbage til Azrudin Valentic i en uge, der også bød på nye ansigter i truppen – og en tam nulløsning i tv-kampen mod Kolding.

SUNDBYVESTER: Svenske Olof Mellberg fortsætter trænerkarrieren hos den svenske klub, Helsingborg IF. Efter knap to måneder på øen kom der et tilbud, der var svært at afslå, og Fremad Amager har derfor indvilliget i at ophæve samarbejdet.

Mellbergs afgang betyder, at trænerstaben går tilbage til det tidligere setup: Azrudin ’Vali’ Valentic overtager tøjlerne som cheftræner, præcis som han gjorde det i sidste sæson med Timur Daguev som assistent.

»Det er altid en ny situation når én kommer ind, eller én forlader gruppen. Vi er en stor gruppe, og gruppen bliver påvirket, uanset om det er en spiller eller et medlem fra staben, der forlader sin position.

For os handler det om at bygge på positivt, og komme stærkt ud af enhver situation. Jeg kender min rolle, staben kender deres rolle og spillerne kender deres rolle,« sagde Valentic til klubbens hjemmeside efter skiftet.

Fremad har nu forstærket sig med den 24-årige franske venstreback Louis Nganioni, der senest har spillet i Levski Sofia. Han er noteret for 39 kampe på de forskellige franske U-landshold, og træneren forventer sig meget af ham:

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde brug for ekstra power til defensiven. Efter at have holdt øje med Louis i en periode, fik vi muligheden for at signe en god defensiv spiller, og det var oplagt for os at bringe ham ind.

Med hans kvaliteter får vi en god venstrefod, der kan bruges i opbygningen af spillet, samt en fysisk stærk spiller, der kan lukke af i venstresiden,« siger han.

Fremad har også købt det 18-årige nigerianske midtbanetalent Emmanuel David, som kommer fra det nigerianske akademi, Ikon Football Academy, og den 19-årige fløjspiller Emmanuel Toku, som kommer fra den ghanesiske klub, Cheetah FC. Han gjorde sig bemærket i fodboldverdenen tilbage i 2017 under U17-VM og var en del af Ghanas U20-landshold ved de afrikanske mesterskaber i sommer.

I søndagens udekamp mod Kolding IF var det dog behersket med angrebsiveren hos et Fremad-hold, som til gengæld viste solide defensive takter og tog et 0-0 resultat med sig hjem.

Onsdag klokken 20.00 gælder det så pokalkampen mod Lyngbys superligatropper i Sundby Idrætspark, og på lørdag 16.00 kommer liganedrykkerne fra Viborg på besøg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Som alle andre år kommer klovnen Knud forbi og underholder.

Kom til kvartersfest på Guldbergs Plads

Frem til december vil der hver tirsdag var gospelkor i Emmanuskirken.

Gospelkor hver anden tirsdag i Emmauskirken