Foto fra Klima- og Demokratifestival, lokaludvalgets seneste arrangement på Musiktorvet.
Foto fra Klima- og Demokratifestival, lokaludvalgets seneste arrangement på Musiktorvet. - Foto: Karsten Sørensen.

Musiktorvet fyldt med sundhed næste lørdag

MARKED. Amager Øst Lokaludvalg sætter sundheden i fokus, når et væld af boder står klar til markedsdag næste lørdag 14. september.

SUNDBY: Sundhedsmarkedsdagen byder på et hav af oplevelser og konkurrencer. Kom og test din viden om sundhed. Kom og få målt lungefunktion, blodsukker, blodtryk og kondition. Hvor meget eller hvor lidt skal der til for at du kan leve længere med godt helbred.

I Region Hovedstadens rapport om Sundhedsprofil 2017 fremgår det nemlig, at Amager Øst har udfordringer på sundhedsområdet. Der er flere rygere, flere med storforbrug af alkohol og flere med usundt kostmønster end resten af Region Hovedstaden. En fjerdedel opfylder ikke WHOs minimumsanbefaling om fysisk aktivitet.

Amager Øst Lokaludvalgs sundhedsmarkedsdag foregår lørdag 14. september klokken 11.00-14.00 på Musiktorvet.

Der er noget for alle aldre. Du kan få målt blodtryk og lungefunktion, tale med patientforeninger, få nye ideer til sund kost og se eksempler på sjov fysisk aktivitet Du kan besøge disse boder:

Healthy Girls Amager, Amager Hospital, Amager Senior Klub, Bedre Psykiatri, Bomi-Parkens Aktivitetstilbud, Bydelsmødrene, Center for Aktiv Sundhed Rigshospitalet, Daghøjskolen Peder Lykke, Diabetesforeningen, Aktivcenter Sløjfen, Drys Ind, Form og Fitness, Hjerteforeningen, Hørgaardens Aktivitetstilbud, Kom I gang, Peder Lykke Aktivitetscenter, Pårørende og Demensrådgivning, Røde Kors, Unity Gym og Ældresagen Amager 2300.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Vibeke Langaas var selv meget bange for at skulle føde, da hun ventede sin datter. Derfor fandt hun på at udvikle appen Prepare, som giver tips til fødselsforberedelse. Foto: Martin Sørensen

»Jeg tænkte meget hurtigt, at jeg nok ville foretrække et kejsersnit«

Dansk Vandrelaug planlægger mange forskellige ture rundt i bydelene i København. Foto: Michael Paldan

Aftentur fra Østerport til Kongens Nytorv