Hørhuset har igen fået et brugbart og flot istandsat gårdmiljø.
Hørhuset har igen fået et brugbart og flot istandsat gårdmiljø. - Foto: Martin Sørensen

Fest og hornmusik i Hørhuset

GENÅBNING. Først blev gårdmiljøet hos Frelsens Hærs herberg Hørhuset lukket af Arbejdstilsynet, fordi gården var ramponeret og farlig at færdes i. Men i går blev den åbnet igen, efter fondsmidler har gjort en istandsættelse mulig.

SUNDBYVESTER: I går var der fest og hornmusik hos Frelsens Hærs herberg Hørhuset, da man genåbnede et smukt nyinstandsat gårdmiljø.

For noget tid siden var gårdmiljøet nemlig i virkelig skidt stand. Gården var så ramponeret og farlig at færdes i, at Arbejdstilsynet lukkede gården.

Og det betød, at beboere og personale gik glip af en masse dejlige timer i udendørs-miljøet, hvor alle kunne få den ro, de havde brug for, fortæller Niels Boelskov fra Hørhuset.

»Gården er blevet brugt til spil, sjov og ballade, til grillfester, til at have den uformelle, relationsskabende samtale mellem beboer og kontaktperson. Relationsarbejde er alfa og omega for et succesfyldt ophold hos os. Gården er blevet brugt til at rase sine frustrationer over dette samfund ud. Her kunne man råbe og skrige,« fortæller Niels Boelskov.

Beboerene har også brugt gården til at dyrke tomater, blåbær og blomster, og det har givet dem en glæde og en adspredelse fra dagligdagen.

»Gården er et frirum hvor der kan snakkes om alt fra dagligdagens udfordringer, til resultatet af den næste fodboldkamp på tv. Alt det gik beboerne og personalet nu glip af,« siger Niels Boelskov.

OAK Foundation sagde ja

Noget måtte der gøres, og Hørhuset ansøgte OAK Foundation Denmark, der støtter sociale projekter i Danmark og Grønland, om midler til at istandsætte gården, så den igen kunne blive en glæde for beboerne og personalet.

OAK bevilgede midlerne, og fredag var det så tid at indvie gården påny.

Frelsens Hærs hornorkester var naturligvis forbi og festliggøre dagen.

Der blev holdt taler, og to nyindkøbte griller blev også indviet og tændt, så der kunne serveres grillpølser til gæsterne.

Frelsens Hærs hornorkester spillede naturligvis ved indvielsen.

Frelsens Hærs hornorkester spillede naturligvis ved indvielsen. – Foto: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sporvogn nummer 6 på skinnerne på Vester Fælledvej og Platanvej. Foto: Sporvejshistorisk Selskab

Fortidens sporvogne som kalender i 2020

I januar førte en bilbrand i Hans Tavsens Gade til en eksplosion. Beboerne frygter, at det vil ske igen.

DF‘s forslag om overvågning får en blandet modtagelse