I januar førte en bilbrand i Hans Tavsens Gade til en eksplosion. Beboerne frygter, at det vil ske igen.
I januar førte en bilbrand i Hans Tavsens Gade til en eksplosion. Beboerne frygter, at det vil ske igen. - Foto: Krestian Ingemann

DF‘s forslag om overvågning får en blandet modtagelse

BILBRANDE. Tidligere skrev Nørrebro/Nordvest Bladet om, hvordan beboere i Hans Tavsens Gade føler sig utrygge efter en række bilbrande i gaden. Dansk Folkepartis Peter Skaarup har siden meldt ud, at han blandt andet vil foreslå justitsministeren videoovervågning i området. Det er dog langt fra alle, der er enige i, at det er løsningen.

KRIMINALITET: Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup har fulgt sagen om bilbrandene i Hans Tavsens Gade-området, og han oplyser, at han vil henvende sig til justitsminister Nick Hækkerup (S) med et forslag om videoovervågning i området og at få mere politi.

»Den type kriminalitet bør forebygges og bekæmpes via opsætning og vedligeholdes af videoovervågning samt hyppige – og set fra de kriminelles perspektiv – uforudsigelige patruljeringer fra både uniformeret og civilt politi. Vi vil fra Dansk Folkeparti have et krav med til justitsministeren om en kraftig forøgelse af politikorpset i forbindelse med de forestående forhandlinger om en politireform,« siger Peter Skaarup til Nørrebro/Nordvest Bladet.

»Nej tak til overvågning«

Hans forslag er efterfølgende blevet heftigt debatteret på Nørrebro/Nordvest Bladets Facebook-side. Mens de fleste er enige i, at mere patruljering er en god ide, er mange skeptiske over for tanken om videoovervågning i området.

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/09/03/140739/bilbrande-paa-noerrebro-peter-skaarup-df-vil-have-videoovervaagning-og-mere-politi/

’Så hellere mere af politiets tilstedeværelse i gadebilledet. Ikke en eller anden patruljevogn, der fræser igennem gaden, uden at se en dyt, men gående gadebetjente, som kender byens børn og unge og ved, hvad der rører sig. At sætte kameraer op er bare endnu et skridt baglæns, og politiet distancerer sig endnu mere til byens borgere,’ skriver Ari Bach.

Det er Anne Mette Omø Carlsen enig i.

’Nej tak til overvågning på Nørrebro. Et kamera på gadehjørnet løser næppe det her. Kom ind med mere holdbare og langsigtede løsninger i stedet for populisme’, skriver hun og tilføjer:

’(…hellere) en socialforvaltning, der ikke skal spare en halv milliard. Styrket SSP samarbejde, endnu mere opsøgende arbejde, gadeplansmedarbejdere, opsøgende og forebyggende arbejde på skoler…. altså alt det, vi ved, der virker.’

Mere politi på gaden

Overborgmester Frank Jensen (S) ønsker ikke at forholde sig til Peter Skaarups forslag, men svarer i en skriftlig kommentar:

»Flere bilbrande i samme gade er en alvorlig sag, og det skal vi have sat en stopper for. Jeg er glad for, at politiet er på sagen og er mere tilstede i området. Næste skridt er en tryghedsvandring, hvor vores Sikker By-enhed sammen med blandt andet politiet og beboerne kan se på, hvad der er behov for at gøre, så beboerne i Hans Tavsens Gade kan føle sig trygge.«

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/09/02/140109/beboere-utrygge-efter-en-raekke-bilbrande/

Astrid Aller, som er medlem af Borgerrepræsentationen for SF mener langt fra, at overvågning er vejen frem for at komme bilbrandene til livs.

»Det Kriminalpræventive Råd siger selv, at videoovervågning ikke virker til at forebygge kriminalitet. I stedet skal vi have mere lokalt politi og flere ressourcer til SSP. Det ved vi faktisk virker, for dels kan politi og SSP opbygge relationer til de unge, og på den måde forebygge bilbrande, dels kan de rykke ud hurtigere når skaden er sket,« siger hun og tilføjer:

»Jeg har lyst til at påpege over for Peter Skaarup, at vi kunne have mere nærpoliti på Nørrebro, hvis det ikke var, fordi politiet er blevet sat til at tjekke, om grænsehandlende har husket deres pas ved grænsen til Tyskland.«

Første skridt på vejen

Beboer i Hans Tavsens Gade Kristian Birk er glad for, at der nu er kommet opmærksomhed på problemet.

»Politiet er allerede blevet mere synligt i vores gade, så det går den rigtige vej. Og nu får vi også opbakning fra en politiker i Folketinget. Det er positivt,« siger han.

Han har stadig et stort ønske om at få bilerne længere væk fra ejendommen for på den måde at undgå flere sprængte vinduer og risiko for, at branden spreder sig.

»Man er allerede ved at renovere en plads og har gravet fortovet op. Kunne man så ikke lave en enkelt eller to rækker ekstra fortov, så vi får bilerne længere væk fra vores ejendom? Hvor svært kan det være? Det løser ikke problemet, men det er første skridt på vejen til at føle sig tryg,« siger Kristian Birk.

Centerchef Henriette Hall-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser til Nørrebro/Nordvest Bladet, at man vil gøre, hvad man kan for at imødekomme beboernes ønske.

»Teknik- og Miljøforvaltningen er lige nu ved at undersøge mulighederne for at finde en løsning med at udvide fortovets bredde foran andelsforeningens facade inden for det igangværende projekts økonomi og rammer i dialog med de involverede parter. Det er selvfølgelig vigtigt, at forvaltningen understøtter beboernes følelse af tryghed,« siger hun i et skriftligt svar til avisen og tilføjer, at forvaltningen er i gang med at opsætte belysning på stedet, hvilket har været et vigtigt lokalt ønske.

Nørrebro/Nordvest Bladet følger sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hørhuset har igen fået et brugbart og flot istandsat gårdmiljø.

Fest og hornmusik i Hørhuset

Knæk læsekoden med Caroline Mathilde Qvartfot.

Knæk koden: Hvordan lærer børn at læse?