Tekst og billeder: Viktorias store aften i Fælledparken

Boldklubben Viktoria fra Serie 1 tabte med 0-5 hjemme i Fælledparken mod SønderjyskE fra Superligaen.

Pokalfodbold: For Boldklubben Viktorias formand Claus Holbeck var pokalkampen mod SønderjysE fra Haderslev noget helt særligt.

Ikke blot var det et højdepunkt i Viktorias historie med denne dyst mod et superligamandskab.

Claus Holbeck stammer selv fra Sønderjylland og har såmænd som ungdomsspiller selv spillet på eliteplan i SønderjyskE, som dengang hed HFK Sønderjylland.

SE BILLEDER FRA KAMPEN HER:

Han var blandt andet på hold med SønderjyskEs nuværende assistenttræner Simon Poulsen, som i mellemtiden har været landsholdsspiller.

Claus Holbeck kunne således genkende mange både fra Sønderjylland og Østerbro på den stemningsfulde septemberaften, hvor Viktoria fra Serie 1 mødte superligaklubben på en septemberaften med både sol og regn.

Sønderjyske pølser og øl

Omkring 7-800 tilskuere mødte op på kunstgræsbanen i Fælledparken, og for at gøre noget ekstra ud af denne særlige kamp blev der serveret sønderjyske ringridderpølser og øl fra bryggeriet Fuglsang i Haderslev.

Viktoria havde undervurderet sulten hos publikum, da pølserne allerede var udsolgt før pausen. Der var dog fortsat øl i hanerne også i anden halvleg.

»Det har været en kæmpe oplevelse for hele klubben,« siger Claus Holbeck og nævner, at udover spillere og trænere var der omkring 30 fra Viktoria, der arbejdede frivilligt omkring kampen.

På det sportslige plan ydede Viktoria en god og disciplineret indsats og tabte 0-5, de to sidste mål i anden halvleg på straffespark. En mere end godkendt præstation af en Serie 1-klub mod et professionelt mandskab.

Kampen punkterede

Det var på ingen måde sådan, at SønderjyskE væltede sig i chancer, omvendt var Viktoria sjældne gæster i udeholdets straffesparksfelt. Det blev dog til et flot frispark på overliggeren i anden halvleg.

»Det var ærgerligt, at de ikke fik scoret et enkelt mål, og så ærgrede det mig, at SønderjyskE fik scoret så hurtigt,« siger Claus Holbeck. SønderjyskEs første mål faldt efter 12 minutter, og efter 25 minutter stod den 0-3. Så var kampen ligesom punkteret, og det ultra lille chance for en kæmpe sensation var helt ude af billedet. Men derefter scorede udeholdet altså ikke i åbent spil.

Viktoria klarede sig dermed noget bedre end sidst, de var i en tilsvarende kamp. I 1978 tabte de 0-9 til fremadstormende Lyngby.

Dengang var klubbens nuværende kasserer Kurt ’Hopsi’ Pedersen i øvrigt med på holdet.

Til hverdag er Viktoria i toppen af Serie 1, og Claus Holbeck har store forhåbninger til klubbens unge hold.

»Vi fik stor ros af SønderjyskEs træner Glen Riddersholm, som endda spurgte til nogle af spillernes navne,« siger han og håber, at Viktoria snart bliver en del af Københavnsserien.

Claus Holbeck takker endvidere for samarbejdet med de øvrige fodboldklubber i Fælledparken.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Flemming Rosleff er Danmarks Sødeste Kassedame og det har givet bonus på omsætningen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Kassedame-pris har givet flere kunder

Anita Streit vil gerne takke alle de faste kunder, der er årsagen til, at hun nu kan fejre 25 års jubilæum. Også hendes trofaste firmakunder bl.a. Københavns Professionshøjskole, Rigshospitalet, DK4, Københavns Universitet og Stefanskirken. Foto: Martin Sørensen

Anita har sat kulør på tilværelsen i 25 år