Hotel Herman K vinder årets udgave af Renover Prisen.
Hotel Herman K vinder årets udgave af Renover Prisen. - Foto: PR-foto

Gammel transformerstation blev forvandlet til hotel: Nu scorer den fornem hæder

Parterne bag renoveringen af den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til et hotel i centrum i København, kan kalde sig danske mestre i bygningsrenovering.

Et eksempel på, hvordan man kan åbne en bygning mod omverdenen og skabe liv i gadebilledet og samtidig bevare de oprindelige konstruktioner og detaljer.

Sådan lyder det om Hotel Herman K, der er indrettet i den gamle transpormerstation på Bremerholm. Torsdag aften scorede hotellet fornem hæder, da det vandt Renover Prisen. Prisen blev uddelt ved en stor prisfest i Marketenderiet i Valby.

Hotel Herman K var oprindeligt en gammel transformerstation fra 1963, men er nu forvandlet til hotel og restaurant.

»Hotel Herman K er eksemplarisk for sin forvandling fra transformatorstation til hotel. Projektet er en meget vellykket renovering, hvor man som noget særligt har formået at bevare det oprindelige spændingsfyldte, rå og brutalistisk arkitektoniske udtryk. Det vidner om arkitektonisk indlevelse, en forbilledlig byggeledelse og et fornemt samarbejde med hoteloperatøren. Respekt. Det er en overbevisende præstation,« siger formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen.

Sammen med Renover prisen og den eftertragtede prisstatuette kommer en check på 100.000 kroner. Det er Dansk Ejendoms Management A/S, der er arkitekt på projektet.

Udover Herman K var også Postgården i Købmagergade og Store Kongensgade 53 sammen med tre jyske renoveringsprojekter nomineret til prisen.

– Foto: PR-foto

PR-illustration

PR-illustration

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Borgmester Eik Dahl Bidstrup og udvalgsformand Nicolai Bertel Riber klipper den røde snor til Tandplejen i Dragør.

Bidstrup samler ‘borebisserne’ under samme tag

Foto. Pixabay

Loppemarked i Gammel Kongevej-kvarteret