Her ses rundkørslen ved Grønjordsvej, hvor Nordea-domicil er i dag opført.
Her ses rundkørslen ved Grønjordsvej, hvor Nordea-domicil er i dag opført. - Foto: Visualisering: Henning Larsen Architects.

Anbefaler nej til lysregulering af farligt kryds på Ørestad Boulevard

Trafiksikkerhed: Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning anbefaler, at man annullerer planerne om lysregulering af rundkørslen på Ørestad Boulevard ved Grønjordsvej.

SUNDBY: Rundkørslen på Ørestad Boulevard ved Grønjordsvej er dagligt ét stort trafikknudepunkt for bilister og cyklister – især i myldretiden om morgenen og eftermiddagen. En lind strøm af pedaltrampende cyklister kører ind og ud af rundkørslen, mens bilister skal holde et ekstra godt øje med både side- og bagspejle, inden de kører ud i rundkørslen. Risikoen for at påkøre en cyklist er overhængende i netop denne rundkørsel.

Derfor besluttede politikerne i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg i 2014 at afsætte 4,9 millioner kroner til et projekt, der indebærer, at rundkørslen ombygges til et signalreguleret kryds af hensyn til sikkerheden. Bag aftalen var partierne Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Men i dag – fem år senere – lyder helt andre toner. Kommunens teknik- og miljøforvaltning vurderer, at ombygningen ikke kan gennemføres inden for den økonomiske ramme. Endvidere har de trafikale forhold efterfølgende ændret sig i et sådant omfang, at den oprindelige løsning ikke længere kan lade sig gøre, blandt andet på grund af byggeriet af Nordeas domicil på hjørnet ved Grønjordsvej.

Teknik- og miljøudvalget blev orienteret om forvaltningens vurdering for et år siden, og forvaltningen oplyser til udvalget, at den ikke har arbejdet videre med andre løsninger.

Forvaltningen indstiller nu, at projektet annulleres.

»Forvaltningen vurderer, at hastigheden er naturlig lav og på den baggrund vurderes det forsvarligt at annullere projektet,« skriver forvaltningen i indstillingen til politikerne.

Rundkørslen på Ørestad Boulevard

  • Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning ønsker at igangsætte en forundersøgelse til et bedre projekt end den oprindelige plan om et lysreguleret kryds. Indstillingen skal behandles på et møde senere på året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: Presse

Releasekoncert med Carla D¿amore

Foto: Roforeningen KVIK

Åbent hus for børn og unge i KVIK