Anita Streit vil gerne takke alle de faste kunder, der er årsagen til, at hun nu kan fejre 25 års jubilæum. Også hendes trofaste firmakunder bl.a. Københavns Professionshøjskole, Rigshospitalet, DK4, Københavns Universitet og Stefanskirken. Foto: Martin Sørensen
Anita Streit vil gerne takke alle de faste kunder, der er årsagen til, at hun nu kan fejre 25 års jubilæum. Også hendes trofaste firmakunder bl.a. Københavns Professionshøjskole, Rigshospitalet, DK4, Københavns Universitet og Stefanskirken. Foto: Martin Sørensen

Anita har sat kulør på tilværelsen i 25 år

JUBILÆUM. Fra sin forretning på Jagtvej 119 sætter Anita Streit hver dag kulør på Nørrebro. Her er der plads til alle lige fra den kommende brud til drengene på bænken. Leonora Blomster fylder 25 år fredag 13. september.

25 ÅR: Hver morgen står Anita Streit op klokken fem og går tur med sin hund. På denne tid af året er det mørkt på det tidspunkt, så gåturen foregår med pandelampe. Herefter er der lige tid til en kop kaffe, inden turen går fra privaten i Gisselfeld mellem Haslev og Næstved ind til Grønttorvet i Taastrup, hvor hun køber ind til sin butik på Jagtvej.

Det er mange timer væk hjemmefra, og Anita lægger da heller ikke skjul på, at hun godt er klar over, at hun er heldig med en meget forstående mand, der tilmed har aftensmaden klar, når hun træt kommer hjem efter en lang dags arbejde.

Hun har dog aldrig ønsket at flytte tættere på sin forretning. Hun nyder at mærke byens puls, når hun er på arbejde og at kunne slappe fuldstændig af i idylliske omgivelser, når hun kommer hjem.

»Jeg har boet inde i byen, for jeg boede på Frederikssundsvej, faktisk lige overfor blomsterforretningen Petunia, hvor jeg startede i 1993 og var ansat et år, inden jeg startede min egen butik,« fortæller Anita.

Butikken hed Anita Streit Blomster & Gaver og lå på Falkoner Allé. Den drev hun i to et halvt år, hvorefter hun åbnede Leonora Blomster med Ayoe Jensen fra Petunia Blomster.

– Foto: Julie Stougaard

De arbejdede sammen i mere end 15 år, hvorefter Ayoe gerne ville prøve noget andet.

Når man skal huske, hvad der er sket de sidste 25 år, er det godt, at man har en scrapbog fra højdepunkterne og nogle af alle de sjove oplevelser. Anita viser den frem med stor begejstring og griner højt, da journalisten bemærker, at hun ikke har ændret sig meget gennem de 25 år.

Betonklodser og royale

I scrapbogen er blandt andet et billede af dronningen, der overrækker blomster til kunstskøjteløbere til Danmarksmesterskabet samt et billede af gravinde Alexandra (dengang prinsesse, red.), der i forbindelse med en udstilling i Frederiksberg Have kom forbi Leonora Blomsters stand og fik overrakt en buket af Anita.

Og så er der alle de andre sjove oplevelser – som da Anita gik i radioen for at fortælle, at de betonklodser, som var blevet efterladt foran hendes forretning og forhindrede hendes kunder adgang til butikken lige op til jul – lå virkelig dårligt. Og det var tydeligt, at de ikke skulle bruges før efter jul, påpeger Anita.

»Og så blev de minsandten fjernet dagen efter, jeg havde været i radioen« siger hun og griner.

Roser blomstrer i rabatten

Hun synes, det har været spændende at følge den store ændring, der har været i kundeklientellet på Nørrebro.

»Der er jo kommet mange flere unge mennesker og børnefamilier til Nørrebro. Det er dejligt,« siger Anita.

Ligesom kunderne har ændret sig, er tendensen inden for blomstermode også skiftet, og lige nu er det det naturlige look, der hitter. Af samme grund har mange af brudene i denne sæson valgt en grøftekantbuket frem for den klassiske, lille rokoko-buket, og det er skønt, synes Anita, som kan plukke en stor del af blomsterne i sin egen grøftekant i Gisselfeld.

Området uden for forretningen nyder også godt af Anita og hendes kærlighed til blomster. Hun har i samarbejde med ejeren af caféen inde ved siden af sat altankasser op på gelænderet til nedgangen til tunnellen under Jagtvej, hvor smukke, farvestrålende blomster sætter kulør på området. Hun har også plantet roser i græsrabatten, der grænser op til vejen.

»I stedet for bare at smide dem ud, når de er ved at visne, synes jeg lige så godt, de kan blive plantet ud og pynte lidt i en ellers kedelig græsrabat,« siger Anita.

Drenge er også til roser

Drengene på bænken, som Anita kalder dem, som holder til på pladsen ved siden af hjørnet, hvor Leonora Blomster ligger, har også fået stor glæde af en af hendes roser, som de har plantet på pladsen. De har en aftale med Anita om, at de kan hente vand til den i butikken, så hver dag kommer den samme ind og henter vand til rosen, fortæller Anita.

På dagen for jubilæet fredag 13. september vil der fra kl. 15 være lidt fingermad, vin og bobler for at fejre det skarpe hjørne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Boldklubben Viktoria i blåt ydede en god præstation mod overmagten fra SønderjyskE.19

Tekst og billeder: Viktorias store aften i Fælledparken

Du kan blive den heldige vinder af en ren forkælesesdag i Kronen hvor du først får en fantastisk ny frisure hos Frisør Pii og lækkert nyt efterårstøj til en værdi af i alt 5000 kroner. Brug en hel dag - 24. september - på at få et helt nyt look. PrFoto:

Hvem skal vinde et nyt look?