Eleverne på JohannesGymnasiet har mulighed for at dyrke meditation og mindfulness. Pr-foto: JohannesGymnasiet
Eleverne på JohannesGymnasiet har mulighed for at dyrke meditation og mindfulness. Pr-foto: JohannesGymnasiet

Elsker 😍

Ro og velvære på skoleskemaet

Gymnasiet: Matematik, dansk og engelsk har fået følgeskab af nye fag på JohannesGymnasiet på Troels-Lunds Vej, nemlig meditation og mindfulness.

De nye fag skal hjælpe eleverne til at lære at koncentrere sig og at skabe velvære og ro til faglig fordybelse.

JohannesGymnasiet har en vision om at danne bæredygtige mennesker, der kan passe på sig selv, så de kan leve et godt, langt og sundt liv, og som samtidig har viljen og passionen til at gøre en forskel og påvirke verden i en positiv retning, lyder det fra gymnasiet.

Pædagogisk leder Julie Hjordt Jensen fortæller:

»Vi har mange dygtige og ambitiøse elever, som dagligt yder fagligt og socialt. Mange unge oplever dog et indre pres om perfektion og et ydre pres om høje karakterer som en hurtig og sikker vej igennem uddannelsessystemet. Derfor tilbyder vi et forebyggende initiativ til gymnasiets elever i form af et otte ugers kursus i meditation og mindfulness. Eleverne skal lære at passe på sig selv for at kunne bidrage, lære og udvikle sig i hverdagen.«

Frivillige fag

Den afslappende undervisning er lagt i hænderne på samfundsfagslærer Liv Andersson Kihl, som også er uddannet yogainstruktør. Hun har planlagt kurset med udgangspunkt i de unges hverdag, behov og udfordringer.

Undervisningen er frivilligt, og gymnasiet har oplevet en stor interesse.

»Jeg lærte rigtig meget om mig selv og om menneskets psyke og krop generelt. Jeg har fået en masse gode værktøjer, som jeg bruger og har taget til mig’.

’Rigtigt dejligt forløb. Læreren var god til at tage hensyn til alle eleverne. Jeg kan helt klart anbefale alle elever at meditere og dyrke yoga, hvis de føler sig stresset eller presset i hverdagen’.

Tiltaget er blevet en del af et pilotprojekt iværksat af Dansk Center for Mindfulness, som blandt andet skal bruge JohannesGymnasiets erfaringer til at udvikle en mindfulnessuddannelse til gymnasielærere fra 2019.

Nedsat klimaudvalg

Men gymnasiet stopper ikke her med nye projekter. Der er blandt andet nedsat et klimaudvalg af elever og undervisere, der skal styrke elevernes bæredygtige uddannelse og implementering af FN’s 17 verdensmål.

Eleverne får herigennem mulighed for selvstændigt at planlægge og gennemføre bæredygtige projekter.

Det er gymnasiets vision at skabe bevidsthed om bæredygtighed, og i så vidt muligt omfang gøre bæredygtighed til en del af undervisningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Liv Gam

Ny lokalliste i Tårnbys byråd

En tidligere udgave af Øllets Dag - hvor mange, det præcis er blevet til, fortaber sig i humletågerne.

Bryggen skummer over: Øllets Dag lørdag