Det holdt hårdt, men Vanløse vandt til sidst i den underholdende og dramatiske pokalkamp mod naboerne fra Frederiksberg Boldklub.
Det holdt hårdt, men Vanløse vandt til sidst i den underholdende og dramatiske pokalkamp mod naboerne fra Frederiksberg Boldklub. - Foto: Steven Knap/ Byrd

Vanløse vandt over Frederiksberg i pokaldrama

Hjemmeholdet FB gav favoritterne fra Vanløse god modstand i pokalturneringen.

Små 400 tilskuere havde indfundet sig på i Frederiksberg Idrætspark, da Frederiksbergs Boldklubs Københavnsseriemandskab tirsdag aften tog imod Vanløse IF fra 2. division i anden runde af pokalturneringen. Noget af et lokalbrag mellem de to naboklubber, hvis førstehold ikke har mødt hinanden i mange år. Det blev en underholdende kamp med stemning på tribunerne her i begyndelsen af september.

Det blev en dyst, som FB havde kæmpe ære af, men det endte med en smal 3-2 sejr til favoritterne ‘fra den forkerte side af kommunegrænsen’ som aftenens stadionspeaker kækt formulerede det i mikrofonen. Det er folk fra Vanløse nok uenige i.

Favoritterne fra Vanløse dominerede klart første halvleg og var foran 2-0 ved pausen på scoringer af Mathias Dominicussen og Jack Castelijns.

Hjemmeholdet fra Frederiksberg kom dog rigtig godt med i anden halvleg.

Reduceringen til 1-2 faldt i det 56. minut, da et indlæg havnede for fødderne af Alexander Høeg-Petersen, der sparkede bolden ind bag keeperen til 1-2 for FB.

Scoringen animerede FB til endnu mere og i det 65. minut, blev der begået straffespark, hvilket Jonas Boussnina sikkert udnyttede til 2-2 – og nu var der kæmpe jubel på det gamle stadion.

Vanløse bragte sig foran på 3-2 efter et hjørnespark, bare fem minutter efter, på mål af Asger Højmark Jensen.

En stilling der varede kampen ud, selvom værterne pressede godt på for udligningen.

Blandt andet måtte udeholdet ty til ulovlige midler i en FB-kontra med gode muligheder for at komme på 3-3, da en FB’er blev nedlagt i fuld fremfærd og dermed direkte rødt til Vanløse-spilleren Daniel Dara.

Rødt kort til Vanløses Daniel Dara.

Rødt kort til Vanløses Daniel Dara. – Foto: Byrd/ Steven Knap

Nu er Vanløse videre i pokalturneringen og går videre til tredje runde, hvor blandt andet FC København træder ind i turneringen. Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge Vanløses videre færd i pokalturneringen.

Hjemmeholdet FB havde stor ære af kampen og jubler her over et af målene.

Hjemmeholdet FB havde stor ære af kampen og jubler her over et af målene. – Foto: Byrd/ Steven Knap

Kilde: FB og DBU

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Et sidste 47‘er gruppefoto.

Klub 47 mindet: Musikhistorie mejslet i stål

Butikschef Helle Cecilia Kristiansen er et kendt ansigt i Indre By. Hun har tidligere været i bl.a. Esprit og Bodum. Foto: Christian M. Olsen

Bord dæk dig: Boligbrands under samme tag ved Gråbrødretorv