Tegning fra Lidl‘s ansøgning om etablering af butik på Kirkevej.
Tegning fra Lidl‘s ansøgning om etablering af butik på Kirkevej.

Lidl ønsker butik i Dragør

DAGLIGVAREBUTIKKER. Dragørs politikere skal på tirsdag tage stilling til en ansøgning fra Lidl om at etablere en butik på Kirkevej 137-139, lige ved Magleby Torv, og at den eksisterende bygning i den forbindelse kan udvides.

DRAGØR: Butikskæden Lidl vil gerne etablere butik i stueetagen på Kirkevej 137-139, og desuden udvide den eksisterende bygning til 1.010 kvadratmeter, så det reelle salgsareal kommer op omkring gennemsnitsstørrelsen på salgsarealet i byens øvrige dagligvareforretninger, nemlig 700 kvadratmeter.

Dragørs By-, Erhvervs- og Planudvalg skal på tirsdag 10. september tage stilling til, om der skal udarbejdes tillæg til lokalplan 61 for at muliggøre udvidelsen.

Det fremgår af sagen, at bygningens boliger på første sal ikke bliver berørt.

Lokalplanen fastsætter som udgangspunkt at bebyggelsesprocenten ikke må overstige 40 for hele ejendommen, inklusive boligerne på første sal, men den ønskede udvidelse får bebyggelsesprocenten på matriklen op på 47.

Dragørs forvaltning anbefaler, at man ikke fremmer ansøgningen om en dispensation fra bebyggelsesprocenten, da det vurderes, at det ikke er muligt at stille vilkår i forhold til de trafikale forhold.

Vil påvirke andre butikker

Dragør Kommune fik i januar 2016 udarbejdet en detailhandelsanalyse om dagligvarehandlen i Dragør Kommune.

Analysen vurderede på tre scenarier, hvor det tredje tog udgangspunkt i, at der etableres to discount-dagligvarebutikker. Konklusionen var, at dette vurderes at påvirke den samlede omsætning i de eksisterende dagligvarebutikker både på kort og langt sigt.

Siden er der kommet en butik – Netto på Møllevej – og en eventuel ny Lidl-butik ville udgøre nummer to.

Der ligger i forvejen en Føtex Food og en Netto lige ved Magleby Torv.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Butikschef Helle Cecilia Kristiansen er et kendt ansigt i Indre By. Hun har tidligere været i bl.a. Esprit og Bodum. Foto: Christian M. Olsen

Bord dæk dig: Boligbrands under samme tag ved Gråbrødretorv

Børn hygger i skolehaven på Lindevangskolen, hvor der er naturdag søndag 8. september. Arkivfoto: Martin Sørensen

Efterårshygge og høstfest i skolehaven