I denne uges klumme fortæller klummeskribent Githa Schultz om pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse.
I denne uges klumme fortæller klummeskribent Githa Schultz om pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse. - Foto: Foto: René Mølskov

Klumme: Min første bytur som 16-årig på bøssediskoteket Madame Arthur

Af Githa Schultz

Den allerførste gang, jeg fik lov til at gå i byen af min far, var af alle steder på Madame Arthur, Københavns hvis ikke Danmarks eneste og første drag- og bøssediskotek. Jeg havde vist lige passeret den kriminelle lavalder, og det var med nogle af mine forældres venners søskende.

Den ene hed Christian. Han var model i Tyskland og var superflot. Jeg sad også på mit ungpige kammer i Haderslevgade og savlede over ham i det tyske ungdomsblad Bravo, der havde historier med modelfotos.

Blandt andet af Christian og en flot blondine, der skulle forestille at være forelsket i hinanden. Jeg frygtede, at situationen også var sådan i virkeligheden.

Engang jeg besøgte mine forældres venner, var Christian der, og ud i stuen kom også modelveninden fra Bravo af alle mine levende frygtscenarier. Man skal heller ikke give energi til ens frygt åbenbart.

Den kan hurtig manifestere sig i virkeligheden. Christians trillingesøskende, modellen og jeg skulle på det danske svar på Manhattans Studio 54, Madame Arthur, den aften.

Der var en scene på Madame Arthur med noget, der kunne minde om en lille runway med den tids diskomusik. Og den ene flotte drag efter den anden gav den gas som Gloria Gaynor, Barbara Streisand Shirley Bassey, eller hvad den tids divaer nu hed.

Og jeg sad i det bedste selskab og var fuld af en 16-årigs teenagehormoner. Helt oppe at køre på forelskelse. Jeg vidste egentlig ikke rigtigt, hvad en bøsse var på det tidspunkt i mit liv. Jeg vidste bare, det var mennesker, der klædte sig i vildt overdrevne pallietkjoler på Madame Arthur.

Jeg kendte heller ikke til indholdet af drag-begrebet , men sad bare der på Madame Arthur med lækre Christian og hans entourage, som var trådt ud af virkelighedens tyske Bravo og ind i min verden sammen med modellen.

Og jeg kunne ånde lettet op, for de var bare virkelig gode venner.

Klokken var blevet 02.00, og der var en trappe, man kunne gå ned ad i bedste glamourstil, når Askepot-ballet var slut, og man skulle hente sit overtøj.

Min ellers strenge far havde ikke sat tid på, hvornår jeg skulle være hjemme, og han vidste jo, at jeg var i godt og trygt, ja nærmest familiært selskab.

Da jeg nærmede mig garderoben, så jeg noget, jeg havde svært ved at fatte. Jeg synes, det lignede Christian i cowboybukser, og lækker stod han der ved garderoben med en mand med skovsnegleoverskæg og hvid ærmeløs T-shirt.

Men jeg tror ikke, at min hjerne i så ung en alder kunne fatte det, der foregik. Jeg var jo mere nervøs for, at Christian var vild med den blonde model fra det tyske blad Bravo i billedserien. Men jo den var sgu god nok. Christian stod og tungekyssede skovsnegleoverskægget af en mand i garderoben.

Det var ikke sådan, at mit hjerte sank i grus med tårerne ud af øjnene over det her. Det var på det tidspunkt som 16-årig bare mere mærkeligt end sørgeligt. Jeg syntes måske mange, mange år efter, at det var snedigt af min far at sende sin datter på bøssebar på hendes første bytur.

Men efter denne her episode har jeg aldrig forelsket mig i en bøsse eller taget fejl, selvom nogle af mine bedste mandlige venner gennem livet har været bøsser, og som jeg helt og ganske aseksuelt har delt seng og bord med.

Den bar jeg i dag kommer hyppigst på og gennem 11 år er kendt som bøssebar. For mit vedkommende begyndte jeg så at komme der, fordi jeg skulle lidt i ly og fred for heteroseksuelle mænd efter et noget turbulent forhold.

Men helt bøssebar har det nu aldrig været. For heteroseksuelle mænd elsker at komme der, måske fordi stedet uofficielt er kendt for at huse skønne kvinder, men også god underholdning. Og sådan er der så meget, der indimellem slet ikke er, hvad det umiddelbart udgiver sig for at være.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

10

Grønne planter fra hele verden: Stor park på vej ved Operaen

Verden er som en ond drøm