Birgitte Rudolph Franck har boet på Frederiksberg i 39 år og elsker den landsbystemning bydelen har. Bagerst står Heidi Micheelsen, der vikarierer for pølsemanden Molle. Foto: Chili Djurhuus
Birgitte Rudolph Franck har boet på Frederiksberg i 39 år og elsker den landsbystemning bydelen har. Bagerst står Heidi Micheelsen, der vikarierer for pølsemanden Molle. Foto: Chili Djurhuus

Frederiksberg dejligst

Mit Frederiksberg. »Det bedste ved Frederiksberg er samhørigheden«

Lokalpatriotisme: I Molles pølsevogn ved Frederiksberg Centret står Heidi Micheelsen. Hun har været pølsemand i 10 år i København og på Frederiksberg: »Det bedste sted at sælge pølser, det er på Frederiksberg,« siger Heidi og smiler, mens hun laver en ristet med to brød og en Cola Zero til en kunde.

Birgitte Rudolph Franck, nikker: »Jeg har boet på Frederiksberg, siden jeg var 18 år – i 39 år – og jeg flytter aldrig.«

Hvad er det, der gør Frederiksberg unik?

»Det er landsbystemningen !,« siger Birgitte uden at blinke, mens hun tager en bid af sin pølse. »Her er luft, parker, og legepladser,. Folk er simpelthen så søde.« Heidi nikker og tilføjer: «Frederiksbergborgerne er bare mere åbne og glade.«

Flere kunder er kommet til. De nikker og bestiller deres pølser, hvorefter Heidi fortsætter:« Det bedste ved Frederiksberg er samhørigheden. De er gode til at hjælpe. Der er lidt mere landsbystemning over Frederiksberg end de andre bydele.

Kan du komme med et eksempel?

»Folk, der ikke kender hinanden, mødes her ved pølsevognen og pludselig har de ud af det blå aftalt at gå ned i Frederiksberg have med deres hund. Det oplever jeg oplever ikke de andre bydele. På Frederiksberg passer de mere på hinanden – og byen,« siger Heidi og smiler, men hun rækker endnu en pølse over disken.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Børn hygger i skolehaven på Lindevangskolen, hvor der er naturdag søndag 8. september. Arkivfoto: Martin Sørensen

Efterårshygge og høstfest i skolehaven

Musikeren Rasmus Seebach har solgt sit hus på Frederiksberg. Arkivfoto: Martin Sørensen

Seebach siger farvel til Frederiksberg