Prøvestenen var oprindeligt til for at beskytte indsejlingen i Københavns Havn. Den kunstige ø er fra 1700-tallet og bliver i dag brugt til råstoffer.
Prøvestenen var oprindeligt til for at beskytte indsejlingen i Københavns Havn. Den kunstige ø er fra 1700-tallet og bliver i dag brugt til råstoffer. - Foto: Michael Paldan

Prøvestenens havneplads inviterer på pølser, drikke og store maskiner

Prøvestenen: Prøvestenens Havneplads inviterer til ’Råstofsdagen 2019’ lørdag 7. september fra klokken 10 til 14. På dagen kan man opleve Prøvestenen indefra og blive klogere på, hvor vigtige de danske råstoffer er. Især råstoffer som sand, grus og sten er vigtige ressourcer. Udover at blive klogere er der også masser rum for leg. Det er for eksempel muligt at grave efter guldmønter og se store maskiner.

En dag for store og små

I løbet af Råstofsdagen er der masser af aktiviteter for børn såvel som voksne. I den særlige anledning er det blandt andet muligt at komme rundt på hele øen med bus og høre om alt, hvad der sker på Prøvestenen. Sten & Grus på Prøvestenen byder på sodavand, øl og pølser.»Det er en god anledning til at opleve, hvordan en havneplads ser ud og virker og møde de mennesker, der til dagligt arbejder med råstofferne. Sand, sten og grus er vigtige råstoffer, der blandt andet bliver brugt til at bygge vejanlæg,« sige Lasse Møller Vollesen, sekretariatsleder, Danske Råstoffer i Dansk Byggeri, og opfordrer til, at Københavnerne kigger forbi.

Adressen for arrangementet er ’Sten & Grus Prøvestenen, B-Vej 8, 2300 København S’. Tilmelding er ikke nødvendig.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Underviser Dorrit Stender-Petersen på Gotvedinstituttet underviser i rolig træning.

Rolig træning er godt for kroppen

Artitekternes foreløbige bud på det nye bibliotek på Toftegårds Plads. Det er dog ikke endeligt, da forslaget først skal færdigbearbejdes i efteråret 2019. Tegning: Schønherr/Rolvung og Brøndsted

Fra asfaltørken til kulturcentrum