Vesterbo Bladet satte George Motz foran kameraet og bad ham - inspireret af Jørgen Leth og Andy Warhol - spise en burger. Se George Motz spise en burger længere nede på siden: »That was way better than the burger that Andy Warhol ate,« siger han.
Vesterbo Bladet satte George Motz foran kameraet og bad ham - inspireret af Jørgen Leth og Andy Warhol - spise en burger. Se George Motz spise en burger længere nede på siden: »That was way better than the burger that Andy Warhol ate,« siger han. - Foto: René Mølskov

Burgerbaronen mødte Vesterbro

Burger. Den amerikanske burgerguru George Motz besøgte Gasoline Grill i Carlsberg Byen, hvor han serverede sin ‘Oklahoma Fried Onion Cheeseburger’ for de mange gæster, der lagde vejen forbi for at se – og hilse på – George Motz.

Greatest: Det fedtede papir knitrer, mens han pakker burgeren ud.

George Motz er verdenskendt som burgerguru og filmskaber. Han besøgte i sidste uge Gasoline Grill på Vesterbro og avisen bad ham spise en burger for rullende kamera.

Til trods for, at han kender præmissen – og Jørgen Leths klip med Andy Warhol, der spiser en burger – så virker han overrasket undervejs.

Men han tilfreds. Den sidste bid smider han ind i papiret. Han får en flaske vand af manden bag Gasoline Grill, Klaus Wittrup.

GEORGE MOTZ EATS A BURGER

‘Burgerbaronen’ George Motz besøgte Gasoline Grill på Vesterbro i sidste uge. Her spiste han en burger, som ifølge ham selv var meget bedre, end den Andy Warhol i 1982 blev præsenteret for af Jørgen Leth. /// ‘Baron of burgers’ George Motz visited the burger joint ‘Gasoline Grill’ in Vesterbro, Copenhagen last week.

»That was my first Gasoline Grill Burger. And it was amazing. That’s a very good burger. I’ve actually not had great burgers in Europe at all. Sorry. Not many at all. It’s very hard to find them, i feel like. That was obviously a burger to eat.«

George Motz eats a burger from Gasoline Grill.

George Motz eats a burger from Gasoline Grill. – Foto: René Mølskov

Undervejs i klippet kan man tydeligt høre ham nyde den, men det er en speciel oplevelse at spise en burger foran et rullende kamera. Og derfor ender han også med at spise den hurtigere, end man normalt nok ville. Alligevel mener han ikke undervejs at lide på samme måde som Warhol.

»That was way better than the burger that Andy Warhol ate,« siger han.

Den sidste lille bid smider han, ligesom som Andy Wahoe gjorde, ind i papirer og pakker den væk. Vand glemte han og Klaus Wittrup også begge.

Burgere til Vesterbro

Årsagen til besøget var naturligvis ikke at spise en burger foran rullende kamera. Men i sidste uge lavede han sine egne burgere til københavnerne på Gasoline Grill i Carlsberg Byen.

»Jeg har lært meget af George Motz. Han er en inspiration for mig. Jeg har hans bøger og har set hans film. Han er en guru for mig, så det er virkelig stort for mig, at han er her i dag,« siger Klaus Wittrup.

Klaus Wittrup Eats a burger.

Klaus Wittrup Eats a burger. – Foto: René Mølskov

Blandt verdens 27 bedste

Da han i 2016 slyngede en burger over disken til amerikanske Randy Garutti vidste han ikke, hvad det ville betyde for Gasoline Grill. Men kort efter blev burgerbaren verdenskendt fordi Klaus Wittrups burger kom med på listen blandt de 27 bedste burgere på kloden

»A burger should have all the elements, that you need in one bite. It should have the hot, the cold, the crunchy, the soft, the salty, the sweet. And all in that first bite. If you get that, you’re eating a pretty amazing burger. And that was what that was. From the first bite. To the last bite,« fortæller George Motz om Gasoline Grill-burgeren.

George Motz laver burgere på Gasoline Grill.

George Motz laver burgere på Gasoline Grill. – Foto: René Mølskov

The Wittrup Way

Selv fortæller Wittrup at han er gået efter at skabe en burger, der fokuserer skarpt på nogle få enkeltdele, som er fintunede.

»Jeg har jo virkelig været igennem og spist ekstremt mange burgere før jeg er nået frem til nogle dogmer og nogle regler, jeg synes vores burgere skal laves efter,« siger han.

I sidste uge lavede George Motz sin berømte Oklahoma Smash, eller Oklahoma Fried Onion Cheeseburger. En burger, der kun består af ost, løg og bøf, men som tvinger masser af smag ud af det hele.

George Motz laver burgere på Gasoline Grill.

George Motz laver burgere på Gasoline Grill. – Foto: René Mølskov

George Motz makes burgers at Gasoline Grill.

George Motz makes burgers at Gasoline Grill. – Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Foto: Pressefoto

En snak om opvækst og ungdom

Hvert år trækker Grøn Koncert godt 30.000 mennesker til Valbyparken som her i 2017.

Mere larm og mindre natur: Valbyparken udset til festivalplads