Bilbrande på Nørrebro: Peter Skaarup (DF) vil have videoovervågning og mere politi

BILBRANDE: Efter at der har været en række bilbrande i og omkring Hans Tavsens Gade, melder Dansk Folkepartis gruppeformand nu ud, at han vil have videoovervågning og mere politi i gaden.

KRIMINALITET: I denne uge har Nørrebro/Nordvest Bladet kunnet berette, hvordan utrygheden blandt beboerne i Hans Tavsens Gade på Nørrebro er steget i takt med antallet af bilbrande i deres gade. Siden efteråret har der været syv bilbrande bogstaveligt talt lige uden for beboernes hoveddøre, hvilket har medført flækkede ruder og skoldede døre i ejendommen.

Senest fandt yderligere to bilbrande sted i weekenden i Struenseegade, som grænser op til Hans Tavsens Gade. Her blev der sat ild til den samme personbil fredag og lørdag.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup har fulgt sagen, og han mener, at Københavns Kommune bør lytte til beboernes ønske om at ændre forholdene i gaden med henblik på at skabe mere tryghed. Han oplyser, at han vil henvende sig til justitsminister Nick Hækkerup (S) med et forslag om videoovervågning i området og at få mere politi.

»Den type kriminalitet bør forebygges og bekæmpes via opsætning og vedligeholdes af videoovervågning samt hyppige – og set fra de kriminelles perspektiv – uforudsigelige patruljeringer fra både uniformeret og civilt politi. Vi vil fra Dansk Folkeparti have et krav med til justitsministeren om en kraftig forøgelse af politikorpset i forbindelse med de forestående forhandlinger om en politireform,« siger Peter Skaarup til Nørrebro/Nordvest Bladet.

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/09/02/140109/beboere-utrygge-efter-en-raekke-bilbrande/

Endelig fokus på problemet

Udmeldingen fra folketingsmedlemmet glæder Kristian Birk, som er beboer i Hans Tavsens Gade.

»Jeg er meget positiv over, at der endelig er kommet opmærksomhed på det problem, som vi har oplevet i meget lang tid. Politiet er allerede blevet mere synligt i vores gade, så det går den rigtige vej. Og nu får vi også opbakning fra en politiker i Folketinget. Det er positivt. Så håber vi, at der snart findes en løsning på at komme de her ildspåsættelser til livs,« siger Kristian Birk.

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/09/02/140460/nye-ildspaasaettelser-paa-noerrebro/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Katrine Gislinge ser en klassisk festivaluge på Frederiksberg for sig. »Frederiksberg vrimler med teatre og spillesteder,« pointerer hun.

Pianist med festivaldrømme

Der venter Viktoria en usædvanlig modstander på Kunstgræsbanen på torsdag.

Ringriderpølser til pokalbrag i Fælleden