Tilbygningen er på plads.
Tilbygningen er på plads. - Foto: ABC Pavilloner

Tilbygningen blev hejst ind på Pilegårdsskolen

SKOLEBYGGERI. En ny tilbygning er på plads på Pilegårdsskolen, fabrikeret i Jylland og hejst ind i skolens atriumgård med kraner.

KASTRUP: 180 kvadratmeter præfabrikeret byggeri, som består af fem moduler, er netop blevet hejst ind i en atriumgård på Pilegårdsskolen i Kastrup. Her skaber tilbygningen, som er leveret af midtjyske ABC Pavilloner, ekstra plads til de mange nye elever, som skolen har fået efter sommerferien.

Der bliver flere og flere indbyggere i Tårnby Kommune. I løbet af ti år er folketallet i kommunen ifølge Danmarks Statistik steget fra 40.219 i andet kvartal af 2009 til 42.964 i samme kvartal i 2019, hvilket svarer til en stigning på hele syv procent. På Pilegårdsskolen i Kastrup er pladsen også begyndt af være trang, og derfor har skolen i løbet af sommerferien fået en helt ny tilbygning med to klasselokaler, toiletter og et ekstra mødelokale.

Udvidelsen af skolen har dog haft en stor udfordring, da den præfabrikerede tilbygning skulle opføres i en atriumgård med snæver adgang. Her blev både de fem moduler, gravemaskiner og andre byggematerialer hejst henover skolen og ind i gården, mens containere, jord og træer skulle fældes og hejses ud. Og ifølge ABC Pavilloner har byggemetoden i den forbindelse været en klar fordel:

»Den præfabrikerede byggemetode har gjort, at vi nemt kunne hejse de fem dele henover skolen og herefter samle dem i atriumgården.

Derudover har det haft den fordel, at vi kunne fremstille bygningerne på vores fabrik i Engesvang samtidig med, at byggepladsen, som i det her tilfælde var skolen, kunne blive gjort klar med udgravning og fældning af træer. Det gjorde, at vi hurtigere og nemmere kunne opføre en tilbygning, og atriumgården blev derfor ikke en lige så stor forhindring i forhold til tidsrammen, som det ville være blevet ved traditionelt byggeri,« siger Dennis Holm Vegeberg.

Tilbygningsprojektet på Pilegårdsskolen blev påbegyndt i midt maj og stod færdigt inden skolestart.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Der var stor glæde for B.93, da de vandt 3-1 ude mod Brønshøj i Tingbjerg Idrætspark.

Forløsende sejr for B.93 mod ‘hvepsene’

Oplev live performances og dans på Warehouse9 6.-8. september.

Oplev live performances i loops