Privat bor Yasser i Københavns nordvestkvarter med sin kone, som kommer fra en fiskehandlerfamilie på Lolland-Falster. Baha bor på Amager.
Privat bor Yasser i Københavns nordvestkvarter med sin kone, som kommer fra en fiskehandlerfamilie på Lolland-Falster. Baha bor på Amager. - Foto: PR-foto

Den Grønne Kutter lægger til ‘kaj’ i Torvehallerne

HAVETS FRUGTER. Den Grønne Kutter, som har fokus på bæredygtigt og skånsomt fiskeri, er rykket ind i Torvehallerne over for fiskeforretningen HAV.

ISRAELS PLADS: For omtrent en måned siden lukkede Fiskerikajen i Torvehallerne. Men i søndags rykkede fiskehandleren Den Grønne Kutter, som har fokus på bæredygtigt og skånsomt fiskeri, ind overfor fiskeforretningen HAV. Den Grønne Kutter tilbyder både salg af fisk og skaldyr samt take-away.

Det er Yasser Hassoun og Baha Lafta, to venner i starten af 30’erne, der er gået sammen om at åbne Den Grønne Kutter i Torvehallerne. De er begge født og opvokset i Irak, men har boet det meste af deres liv i Danmark.

Mødtes ved tilfældighed

De mødte hinanden ved en tilfældighed og blev hurtigt venner. Yasser, som blandt andet har solgt fisk fra sin egen fiskebil og arbejdet i en lang række fiskeforretninger de seneste 10 år, havde en drøm om at åbne sin egen fiskeforretning.

Baha havde også stået i fiskeforretning i Gilleleje en sommer, var revisorstuderende og havde også en drøm om et forretningseventyr som selvstændig. Baha kunne se at studiet banede vej for en karriere i enten den finansielle sektor eller revisorbranchen, men lysten til at forfølge det manglede. Baha ville hellere bringe sig selv og sine evner i spil i en virksomhed, som havde et virkeligt meningsfuldt formål. En virksomhed med et klart sympatisk formål. En fiskeforretning med fokus på bæredygtigt og skånsomt fiskeri var for dem begge virkelig meningsfuld.

Støtter lokale fiskere

Udpinte farvande, rovdrift og overfiskeri bekymrer Yasser og Baha og netop derfor er det visionen med Den Grønne Kutter at støtte især lokale kystfiskere, som gør brug af skånsomme fangstmetoder i modsætning til de store flåder af trawler-fartøjer.

»Håbet er at inspirere kunderne til både at støtte den del af dansk fiskeri, som opererer med omtanke for havmiljøet og afprøve og spise typer af fiskearter, som ikke er overfiskede,« lyder det fra fiskevennerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tirsdag 10. september kan du opleve udenrigskorrespondent Steffen Gram i Mogens Dahl Koncertsal. Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix.

Politik og sang ifølge Gram

Der var stor glæde for B.93, da de vandt 3-1 ude mod Brønshøj i Tingbjerg Idrætspark.

Forløsende sejr for B.93 mod ‘hvepsene’