Eksplosionen i Østbanegade 6. august.
Eksplosionen i Østbanegade 6. august. - Foto: Jens Dresling/ Ritzau Scanpix

22-årig svensker udleveret til Danmark

Østbanegade: Den 22-årige svensker, der har siddet fængslet i Sverige, blev i sidste uge overdraget til dansk politi, oplyser Københavns Politi.

I forbindelse med eksplosionen i Østbane ved Skattestyrelsen 6. august blev en 22-årig svensker otte dage senere anholdt i det sydlige Sverige på dansk foranledning. Han har siden siddet fængslet i Sverige, men er nu udleveret til Københavns Politi.

Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i Københavns Byret.

»Vi er glade for, at den sigtede nu er på dansk jord og vil gerne takke vores kolleger på den anden side af Øresund for det gode samarbejde. Det fortsætter vi selvfølgelig, mens efterforskningen kører videre,« siger leder af personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling, i en pressemeddelelse.

En 23-årig svensker er desuden internationalt efterlyst i forbindelse med sagen. Den pågældende er stadig på fri fod. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der var travlhed i udekøkkenet, da Nicola Fanetti fra Restaurant Brace kokkererede sig til førstepladsen i øko-konkurrencen.

Efter en tur i marken: Restaurant Brace henter fornem øko-titel

Der var kø langs den store glasfacade, da det røde bånd torsdag blev klippet til den nye Lidl-butik på Nordre Fasanvej 27.

Kø da det røde bånd til ny Lidl blev klippet